Veilig betalen met IDEAL, levering binnen 12 uur Visum aanvragen

Zon, Zee en Ontspanning: een Heerlijke Vakantie in Turkije

Goedkoopste e-visum Turkije van Nederland

Turkije is een prachtig land aan de Middellandse Zee waar iedereen naar wens hun vakantie kan voeren. Of het nou voor de prachtige natuur is, de heerlijke cultuur, een bijzondere geschiedenis, of om gewoon lekker te ontspannen op het strand. In Turkije vindt je het allemaal.

Het Middellandse Zee gebied is al snel een prettige locatie voor uw vakantie, als je op zoek bents naar zon, zee, en ontspanning. Turkije heeft een zeer uitgestrekte kustlijn van wel 6500 kilometer, en heeft daarnaast minstens 300 dagen zon per jaar! Het zeewater is er helder blauw, en de kust aan de Egeïsche zee tussen Griekenland en Turkije wordt dan ook niet voor niets de Turkse Rivière of Turquoise Kust genoemd. De perfecte locatie voor een relaxte zonvakantie dus!

De vakantiegangers die voor de zon en de zee naar Turkije gaan verblijven voornamelijk in badplaatsen als Alanya, Antalya, Bodrum, Kusadasi, Marmaris en Side. Bij deze locaties wordt een zongarantie gegeven, omdat het gemiddeld maar vier keer in een maand regent, en de temperaturen in de zomermaanden van juni tot september tussen de 20 graden en de 35 graden liggen. Het zeewater heeft in deze periode ook een gemiddelde temperatuur van 25 graden en is daardoor zeer aangenaam.

Aan de kust kan je ook kiezen om een ontspannen boottrip te maken, waarbij je voor een halve of een hele dag heerlijk langs de prachtige kust vaart. Dit kan met een kleinere groep op een kleinere boot, of met vele anderen op een grotere toeristische cruise, maar ook op een piratenschip! Tijdens de boottocht kan iedereen heerlijk genieten van het warme zonnetje, de zilte zeelucht, en de prachtige kust, maar er mag natuurlijk ook gezwommen worden in het heerlijke water. Je kan er echter ook voor kiezen om een boottrip naar een van de Griekse eilanden te doen. Rhodos en Kos liggen bijvoorbeeld tegenover de Turkse Rivière en zijn dus gemakkelijk te bereiken.

In de kustregio liggen ook aardig wat culturele bezienswaardigheden en prachtige natuur, waardoor een ontspannen strandbezoek goed afgewisseld kan worden met sight-seeing. Zo liggen enkele kilometers van Side de prachtige Manavgat watervallen. Ondanks dat deze niet erg hoog zijn, zijn ze prachtig om te zien en kunnen er mooie foto’s gemaakt worden. Ook kan je vanaf Manavgat een rustige boottocht over de rivier maken. Ook vindt je bij Side een oude Romeins arena. Alanya ligt aan het Taurus-gebergte, waar je de prachtige natuur in kunt. Daarnaast ligt ook de oude Trojaanse stad dicht aan de Egeïsche kust en kan je deze ook bezoeken.

Verder kan je ook de prachtige streek Cappadocië bezoeken, of het Pontisch gebergte dat in het noorden van Turkije ligt, vlak bij de Zwarte Zee, en zijn er natuurlijk ook vele mooie steden zoals Istanbul die bezocht kunnen worden. Turkije is dus de perfecte locatie als je er even op uit wilt om uit te rusten, omdat er van alles te doen is, maar je ook altijd van het heerlijke weer kunt genieten. Zon, zee, en ontspanning dus!

Terug naar overzicht