Veilig betalen met IDEAL, levering binnen 12 uur Visum aanvragen

Zes dingen die je alleen op vakantie doet

Goedkoopste e-visum Turkije van Nederland

Wanneer we in het vliegtuig stappen om op vakantie te gaan naar Turkije of een ander land, laten we daarmee niet alleen huis en haard achter ons – ook onze gebruikelijke gewoonten lijken een ware metamorfose te ondergaan als we eenmaal onderweg zijn. Modegevoel? Gezond verstand? We gooien het allemaal overboord als we eenmaal op dat tropische strand liggen. Deze zes dingen kent bijna iedereen wel…

1. Veel te praktische kleding dragen

Sokken in sandalen? Crocks? Zodra je het land uit bent, lijkt er opeens helemaal niets mis meer met schoeisel waar je thuis nog niet dood in gevonden zou willen worden – het is toch gewoon hartstikke handig? Hetzelfde geldt voor de goede oude afritsbroek – nee, het is misschien geen haute couture, maar als je een bergwandeling maakt, wil je gewoon een broek die zowel lang als kort kan zijn.

2. Obsessief zonnen

Thuis lig je misschien nog wel eens een uurtje in de tuin om bruin te worden, maar op je vakantieadres is dat opeens bij lange na niet meer genoeg. Waar moet je immers dat kleurtje krijgen als je het hier niet doet? En zo lig je voor je het weet in minuscule bikini’s op het strand in Turkije – alles om gekke witte lijntjes te voorkomen!

3. Typische strandkleding dragen

Wie trekt ooit zijn oude sarong uit de kast, behalve voor een vakantie? Vrijwel niemand. Hetzelfde geldt voor oversized zonnehoeden en natuurlijk voor de veel te kleine speedo’s die opeens weer lijken te mogen als je maar ver genoeg van huis bent.

4. Vreemde gerechten eten

Thuis ben je al gepikeerd als iemand de verkeerde pizza voor je besteld heeft, maar in den vreemde vind je het opeens een fantastisch idee om die gefrituurde sprinkhanen eens te bestellen. En dat lokale gerecht waarvan je eigenlijk niet precies weet welke ingewanden er allemaal in zitten? Het kan vast geen kwaad om het eens te proberen!

5. Praatjes met mensen maken omdat ze Nederlands zijn

Wanneer je omringd wordt door mensen, talen en gerechten die je allemaal niet kent, kan het ontzettend vertrouwd zijn om opeens andere Nederlanders tegen het lijf te lopen. En zo sta je voor je het weet uitgebreid te praten met iemand die je in de supermarkt niet eens een tweede keer zou hebben aangekeken.

6. Foto’s maken die je nooit meer bekijkt

Natuurlijk moet alles dat er deze vakantie gebeurt worden vastgelegd, en je arriveert dan ook weer thuis met honderden foto’s en video’s – die vervolgens ergens in een ver mapje op je computer verdwijnen. Hetzelfde geldt trouwens voor alle gezellige kamelenknuffels en plastic palmbomen die je koopt; die zinloze souvenirs komen uiteindelijk weer in de prullenbak terecht bij de volgende opruimactie.

Terug naar overzicht