Veilig betalen met IDEAL, levering binnen 12 uur Visum aanvragen

Wereldtentoonstelling in Antalya

Goedkoopste e-visum Turkije van Nederland

In 2016 zal er in Antalya een Wereldtentoonstelling plaatsvinden, ook wel World Exposition of kortweg EXPO genoemd. EXPO’s zijn internationale evenementen die enkele maanden duren, en waarbij het gastland de kans krijgt om bezoekers te laten zien wat het als land allemaal te bieden heeft. Dat betekent dat er voor toeristen altijd van alles te doen is, waardoor de locatie een ideale plek is om een veelzijdige vakantie te beleven! De EXPO 2016 Antalya draait volledig om tuinbouw, natuur en duurzaamheid, waarmee het een officiële Werelddtuinbouwtentoonstelling is. Het thema is ‘Bloemen en Kinderen’, en ook voor gezinnen wordt het dus een prachtig evenement. Overweeg je om voor de EXPO naar Antalya te reizen? Dan vertellen we je hier graag alvast wat je allemaal kunt verwachten!

Evenemententaerrein

De EXPO in Antalya duurt maar liefst zes maanden: hij gaat op 23 april van start en eindigt op 30 oktober pas weer. Gedurende die tijd zal een flink stuk grond – ten minste 90 hectare – helemaal worden ingericht naar het internationale thema ‘Bloemen en Kinderen’. Allereerst zijn er vier belangrijke terreinen waar allerlei activiteiten en evenementen plaats zullen vinden: Expo Hill, Expo Forest, Expo Pond en Expo Tower. Hier zullen maar liefs 20.000 items op het programma staan, zoals seminars, kunstvoorstellingen, concerten en natuurlijk activiteiten voor kinderen die goed binnen het thema passen! Ook zullen er op het terrein allerlei voorzieningen gebouwd worden, zoals restaurants, winkels, een theater en speeltuinen.

Musea en tuinen

Daarnaast zal ook het botanische karakter van de EXPO uitgebreid worden uitgelicht op het terrein. Zo wordt er een museum gebouwd over landbouw, milieu en ecologie – het grootst dat er in de wereld over dit onderwerp bestaat. Op verschillende internationale congressen zal gediscussieerd worden over milieuvraagstukken, en ook het belang van ecologische en organische landbouw staat hoog op de agenda. Ten slotte zullen er door verschillende organisaties en landen tuinen worden aangelegd in het gebied, die bezoekers uitgebreid kunnen bewonderen. Voorlopig wordt verwacht dat er zo’n 100 landen aan de EXPO zullen deelnemen! Turkije zelf is al langer met de voorbereidingen bezig: zo worden er bijvoorbeeld al honderden bomen op het terrein gepland, om de biodiversiteit van het gebied te tonen.

Miljoenen bezoekers

Volgens voorlopige schattingen zal de EXPO in Antalya maar liefst 8 miljoen bezoekers ontvangen in de zes maanden dat het evenement toegankelijk is. Daarvan zullen ongeveer 5 miljoen mensen uit het buitenland komen, en 2 miljoen van die groep reist waarschijnlijk speciaal af naar Antalya om de EXPO te bezoeken. Ook zullen er naar verwachting nog zo’n 3 miljoen bezoekers uit de rest van Turkije komen. Het grootste deel van al die mensen arriveert waarschijnlijk in de zomermaanden in Antalya, en de stad neemt daarom voorzorgsmaatregelen om ervoor te zorgen dat iedereen een goede verblijfplaats kan vinden. Desalniettemin kan het verstandig zijn om de vakantie ruim om tijd te boeken.

Natuur en toerisme in Antalya

Gelukkig is Antalya als stad sterk op toerisme ingericht: je vindt er alleen al honderden vijfsterrenhotels, om maar iets te noemen. Daarnaast is de bereikbaarheid er bijzonder goed, wat zeker bij grote drukte grote vooroordelen biedt. Het is dan ook niet vreemd dat Antalya werd uitgekozen om de EXPO van 2016 te organiseren: de stad heeft van zichzelf al een flink toeristisch potentieel, en een deel daarvan komt zeker van de prachtige omgeving. Er is een schitterende kustlijn die maar liefst 640 km lang is, en verder landinwaarts vind je prachtige natuur waar liefhebbers zich dagenlang kunnen vermaken. De natuurlijke rijkdom houdt dus zeker niet op buiten het EXPO-terrein!

Verdere attracties in Antalya

Wie overweegt om naar de EXPO af te reizen, zal blij zijn om te horen dat er ook naast dit evenement nog van alles te doen is in Antalya. Zo weet je zeker dat je de hele vakantie druk bezig zult blijven! Beroemd zijn bijvoorbeeld de historische opgravingen in de buurt van de stad, zoals Aspendos, Termessos en de ruïnes van de oude stad Patara. Ook de schitterende zee en de adembenemende watervallen zullen menig strandliefhebber een paar mooie dagen bezorgen! Voeg daar nog de uitstekende voorzieningen, de winkelcentra en de authentieke eetgelegenheden aan toe, en je begrijpt dat je je tijdens de EXPO van 2016 zeker niet hoeft te vervelen.

Terug naar overzicht