Veilig betalen met IDEAL, levering binnen 12 uur Visum aanvragen

Weg van de drukte: de Prinseneilanden in de voorjaarsvakantie

Goedkoopste e-visum Turkije van Nederland

Op ruim een uur varen van Istanbul ligt een groep van 9 eilanden in de Zee van Marmara: de Prinseneilanden. Ooit werden Byzantijnse prinsen hier naartoe verbannen. Later werd het een zomerparadijs voor de rijke inwoners van Istanbul. Vanaf de 19e eeuw verbleven zij hier om de hitte in de stad te ontvluchten. De authentieke houten villa’s waarin zij woonden, vind je nog steeds her en der op de eilanden. Dit is een heerlijke plek om even bij te komen.

Verlaten Grieks weeshuis

Het grootste eiland is Büyükada. Hier kun je onder andere de villa bewonderen waar Trotsky ooit verbleef. Maar je vindt er ook het op twee na grootste houten gebouw in de wereld. Deze werd in 1898 gebouwd als hotel met casino. De sultan gaf hier echter nooit toestemming voor en dus is het nooit geopend. Later is het in gebruik genomen als Grieks weeshuis. Het valt inmiddels bijna uit elkaar, maar het is nog steeds behoorlijk indrukwekkend.

Veel van de 19e-eeuwse huizen op het eiland zijn verwaarloosd. Natuurlijk is dat jammer, maar het geeft het eiland ook een bijzondere sfeer.

Autovrij

Hoewel de eilanden officieel bij Istanbul horen, is het een compleet andere wereld. Mede omdat auto’s niet zijn toegestaan. Je verplaatst je per koets, fiets of paard. Maak vooraf wel duidelijk een afspraak over de prijs wanneer je een koets huurt. Of huur een fiets. Het is enigszins heuvelachtig, maar goed te doen. Zeker voor Nederlanders. Op de fiets heb je alle vrijheid en kun je genieten van de frisse lucht.

De meeste toeristen blijven in het stadje hangen waar de boot aankomt. In de zomer zijn dat er zo’n 40.000. Op een eiland van ruim 4 bij 1 kilometer is dat best druk. Daarom is het aan te raden om je verder van de meute te bewegen. Fiets door de naaldboombossen naar het bovenste puntje. Zo zie en beleef je meer van het eiland.

Cultuur en een frisse neus

Een bezoek aan de eilanden is goed te doen als dagtrip of weekendtrip vanuit Istanbul. In de voorjaarsvakantie is het bovendien nog niet zo druk. In Istanbul is genoeg te zien, maar voor kinderen is het ook heerlijk om even te fietsen en een frisse neus te halen. Bovendien is alleen de boottocht al een belevenis!

Vergeet niet voordat je naar Turkije gaat een e-visum aan te vragen. Dat kan makkelijk en snel via onze website. Je kunt betalen met iDEAL en al binnen 12 uur ontvang je het visum in je mailbox. Turkije is een ideale bestemming voor een korte vakantie. Binnen 3,5 uur ben je al in een andere wereld!

Terug naar overzicht