Veilig betalen met IDEAL, levering binnen 12 uur Visum aanvragen

Wat u zeker niet moet vergeten op vakantie!

Goedkoopste e-visum Turkije van Nederland

De stress voor de vakantie is heel herkenbaar voor velen van ons. Heb ik mijn paspoort bij me, de tickets, heb ik alle lichten uitgedaan of staat het koffiezetapparaat nog aan? Allemaal vragen die we onszelf stellen wanneer wij op reis gaan.

Om deze stress te voorkomen hebben wij een aantal tips voor u, zodat u de belangrijkste spullen niet vergeet in te pakken en op deze manier minder vakantiestress creëert.

Reispapieren

Onder uw reispapieren vallen o.a. uw paspoort of ID-kaart, het visum en de informatie die u heeft ontvangen van het reisbureau, de vliegmaatschappij of het boekingskantoor. Deze reispapieren zijn heel belangrijk.

ID-kaart/paspoort

Afhankelijk van uw bestemming moet uw paspoort nog een bepaalde periode geldig zijn. Meestal moet uw paspoort tot na het vertrek uit het betreffende land nog minimaal drie tot zes maanden geldig zijn. Dit is per land verschillend en check dit altijd goed voordat u vertrekt. Zonder geldige reispapieren kunt u niet op reis. Voor Turkije moet het reisdocument 8 maanden geldig zijn vanaf de datum van ingang van het visum. Houd dit in de gaten!

Visa

Voor de meeste landen heeft u een visum nodig. Soms regelt het boekingskantoor dit voor u bij het boeken van uw reis, maar vaak dient u dit zelf aan te vragen. Bij Turkijevisumaanvragen.nl kunt u online direct uw visum kopen. Lees hier hoe u uw visum kunt aanvragen.

Verzekering

Onder de reispapieren vallen ook uw verzekeringspasjes. U ontvangt altijd een pasje van uw zorgverzekeraar en reisverzekeraar en u dient deze mee op reis te nemen. Mocht er op reis namelijk iets gebeuren, dan staat op uw pasje de noodnummers van uw verzekeraars en de verzekeringsgegevens.

Met het vliegtuig

Voordat u gaat vliegen moet u uw vliegticket verzilveren en ontvangt u de boarding pass. Hiermee wordt u toegelaten in het vliegtuig. Het kan per vlucht ander zijn hoelang deze duurt, neem daarom altijd iets te lezen of uw iPad/laptop mee zodat u uzelf kunt vermaken tijdens het vliegen. Vaak is het ook kil in het vliegtuig zodat extra sokken en een vest aangenaam zijn. Het aantal kilo’s bagage dat u mee mag nemen verschilt per maatschappij. Vraag hiernaar voordat u gaat vliegen.

Vakantiebestemming

Voordat u op reis gaat is het aan te raden om vooraf wat te lezen over het land. Lees wat over het klimaat, de cultuur, de natuur, de bezienswaardigheden, de valuta etc. Als u eenmaal weet wat het klimaat is en welke activiteiten u kunt gaan doen, kunt u hierop uw kledingkeuze aanpassen.

Dit zijn in het kort onze tips die u zeker niet moet vergeten wanneer u op reis gaat. Ga goed voorbereid en vooral zonder stress op reis!

Terug naar overzicht