Veilig betalen met IDEAL, levering binnen 12 uur Visum aanvragen

Voorjaars- of meivakantie 2020 in Turkije

Goedkoopste e-visum Turkije van Nederland

Wil je niet wachten met het opzoeken van de zon tot de zomer? Dan is dit hét moment om een ontspannen voorjaarsvakantie of meivakantie naar Turkije te boeken. Zeker in het voorseizoen is Turkije een heerlijke vakantiebestemming voor het hele gezin. De temperaturen zijn aangenaam, de stranden nog relatief rustig en de natuur ontwaakt in al zijn pracht. Daarbij maakt het natuurlijk niet uit of je op zoek bent naar een kindvriendelijk resort aan de Egeïsche kust of aan de Turkse Riviera.

Naast zon, zee én strand bezit Turkije ook veel bijzondere bezienswaardigheden. Deze zijn zowel voor kinderen als volwassenen indrukwekkend en interessant. Jouw gezin hoeft zich tijdens de voorjaarsvakantie dus geen moment te vervelen. Natuurlijk is een goede voorbereiding het halve werk. Nadat je jouw voorjaars- of meivakantie naar Turkije voor 2020 hebt geboekt, is het goed om de praktische zaken zo snel mogelijk te regelen.

Als je afreist naar dit veelzijdige vakantieland, dan heeft elk gezinslid namelijk zijn of haar eigen Turkije visum nodig. Gelukkig kun je het e-visum voor jouw vakantie in Turkije snel en eenvoudig online aanvragen. Om je alvast in de vakantiestemming te brengen, hebben we een handig must-see en must-do lijstje voor je opgesteld. Zo weet je zeker dat je geen belangrijke zaken vergeet én mis je niets van al het moois dat Turkije te bieden heeft.

Voorjaarsvakantie Turkije 2020 geboekt? Vergeet het Turkije visum niet!

Nadat jullie besloten hebben om er deze voorjaarsvakantie of meivakantie op uit te gaan met het gezin, begin je met het uitzoeken én boeken van een heerlijke reis naar Turkije. Je hebt de keuze uit de vele luxe en kindvriendelijke resorts. Natuurlijk prachtig gesitueerd aan de kust of vlakbij het strand. Turkije kent veel populaire badplaatsen. Je maakt dus eenvoudig een keuze uit een voorjaarsvakantie naar Side, Kusadasi of Marmaris. Na de boeking is jullie gezinsvakantie in Turkije een feit. De hoogste tijd om na te denken over andere belangrijke zaken.

Eén daarvan is het aanvragen van een Turks visum. Dit kon je voorheen op het vliegveld doen, maar dat is sinds een aantal jaren niet meer mogelijk. Een Turkije visum voor jullie voorjaars- of meivakantie 2020 moet je dus online aanvragen. Houd er rekening mee dat elk gezinslid zijn of haar eigen visum moet hebben. Na het online aanvragen van het e-visum print je de documenten uit en berg je ze veilig op bij je reispapieren.

Must-do lijst voorjaars- of meivakantie 2020 Turkije

  1. vraag online een Turkije visum aan voor elk gezinslid
  2. controleer de geldigheidsduur van de paspoorten (minimaal 6 maanden)
  3. draag zowel het visum als het paspoort bij je tijdens uitstapjes in Turkije

Ook het paspoort is een punt van aandacht als jullie met het gezin op vakantie gaan naar Turkije. Paspoorten moeten een minimale geldigheidsduur hebben van 6 maanden. Is dit niet het geval? Vraag dan tijdig een nieuw paspoort aan. Voor zowel het paspoort als het Turkse visum geldt: draag deze documenten ook tijdens het verblijf in Turkije bij je. Bijvoorbeeld als je er met het gezin een dagje op uit gaat.

Bezienswaardigheden die je niet mag je missen tijdens je vakantie in Turkije

Turkije is een bruisend land met een adembenemende natuur. Als je dit voorjaar of tijdens de meivakantie 2020 afreist naar Turkije, dan wordt je niet alleen verrast door de mooie stranden en de vriendelijke bevolking. Ook de mooie landschappen, moderne steden en de avontuurlijke wandelroutes maken jullie vakantie compleet.

Must-see lijst bezienswaardigheden in Turkije

  1. de oude Romeinse havenstad Efeze
  2. de indrukwekkende Hagia Sophia moskee in Istanbul
  3. de kalksteen baden van Pamukkale
  4. het eeuwig brandende vuur van Chimaera in Cirali
  5. het oude stadscentrum van Antalya, Kaleici

Vanuit het resort plan je eenvoudig een dag uit naar één van de bovenstaande bezienswaardigheden, of steden zoals Alanya of Istanbul. Avontuurlijk wandelen in Turkije doe je het beste te midden van de prachtige natuur in Cappadocië.

Geniet dit voorjaar van een vakantie in Turkije

Nu je besloten hebt om het voorjaar of de meivakantie 2020 door te brengen in Turkije, kan het genieten beginnen. Natuurlijk zorg je er eerst voor dat de belangrijke zaken op orde zijn. Gelukkig is dat niet moeilijk. Controleer de paspoorten op hun geldigheidsduur en vraag eenvoudig online de e-visums voor Turkije aan. Alles geregeld? Laat de voorpret maar beginnen!

Terug naar overzicht