Veilig betalen met IDEAL, levering binnen 12 uur Visum aanvragen

Visumplicht Turkije

Goedkoopste e-visum Turkije van Nederland

In Turkije geldt er een visumplicht, wat inhoudt dat elke Nederlander of Belg die naar Turkije reist voor vakantie een visum dient te hebben. Sinds 2014 is het proces voor een visum voor Turkije echter verandert.

Digitaal visum Turkije aanvragen

Voor 2014 hield de visumplicht in dat reizigers bij aankomst in Turkije in de rij voor de visumbalie moesten gaan staan. Hier werd het visum aangevraagd en werd er betaald. Het visum werd daarna direct afgegeven op papier. Dit zorgde echter voor lange rijen bij de balie. De overheid van Turkije besloot daarom om de aanvraag vooraf digitaal te laten verlopen. Tegenwoordig is het daarom verplicht om voor je reis naar Turkije online een visum aan te vragen.

Voor wie geldt de visumplicht?

De visumplicht geldt voor iedereen die geen Turks paspoort bezit en van plan is naar Turkije te reizen. Dit geldt voor elke reis, of u nu op vakantie gaat in Turkije of er van plan bent te gaan werken, maar er zijn twee categorie├źn visa en niet elke reis valt daardoor onder hetzelfde visum.

Elektronisch visum

Het visum dat online aan te vragen is is het visum voor toeristisch reizen. Dit is de eenvoudigste manier om aan een visum te komen, omdat dit via het visum aanvraagformulier op onze website te regelen is. Na het invullen van het formulier doet u de bijbehorende betaling en regelen wij de rest van de aanvraag. Het visum dat u vervolgens via de e-mail ontvangt is een elektronisch visum.

Het elektronische visum (e-visum Turkije) is echter alleen onder bepaalde omstandigheden aan te vragen. Zo geldt dit visum alleen wanneer u naar Turkije reist voor een vakantie. Met het visum mag u maximaal 90 dagen in Turkije blijven en niet langer. Wanneer u in Turkije wilt gaan werken, hier wilt gaan studeren, of hier juist wilt gaan wonen, dan geldt dit visum niet voor u en dient u het reguliere visum aan te vragen.

Regulier visum

Wanneer u geen toeristische reis naar Turkije gaat maken maar er juist wilt gaan werken, gaan studeren, of gewoon wilt gaan wonen, dan volstaat het elektronische visum niet en zal u het reguliere visum aan moeten vragen. Hiervoor dient u het Turkse consulaat te contacteren, want dit visum kunt u helaas niet online aanvragen. Hierbij zal u in sommige gevallen fysiek langs het consulaat moeten gaan of uw paspoort opsturen, en de aanvraag zal in de meeste gevallen langer dan 48 uur duren. Het reguliere visum is daarom alleen interessant wanneer u daadwerkelijk van plan bent langer dan 90 dagen in Turkije te verblijven of er wilt gaan werken, studeren, of wonen.

De visumplicht van Turkije is zeer strikt, en wanneer u geen geldig visum heeft zal u geen toegang krijgen tot het land. Zorg er daarom voor dat u vooraf uw elektronische visum Turkije aanvraagt of dat u het reguliere visum bezit.

Onze klanten beoordelen ons
gemiddeld met een:
Op basis van reviews