Veilig betalen met IDEAL, levering binnen 12 uur Visum aanvragen

Visum Turkije verlopen

Goedkoopste e-visum Turkije van Nederland

Het visum voor Turkije is maar voor een bepaalde periode geldig. Controleer voor u vertrekt naar Turkije nog even wanneer het visum verloopt. U zult dan mogelijk nog een nieuw visum Turkije moeten aanvragen voor uw reis: zonder geldig visum komt u nou eenmaal het land niet in.

Geldigheid visum Turkije

Het visum voor Turkije is in principe geldig voor een periode van 180 dagen. Deze periode gaat in op de ingangsdatum die u invult op het aanvraagformulier. Honderdtachtig dagen na de ingangsdatum zal het visum automatisch verlopen. De verloopdatum staat ook op het visum aangegeven bij “Geçerlilik Bitişi/Valid Until”. U kunt op het voorbeeld visum Turkije zien waar u deze datum op het visum kan vinden.

Verloop binnen 180 dagen

Het is echter mogelijk dat het visum binnen de vaste geldigheidsperiode van 180 dagen verloopt en ongeldig zal worden verklaart. In bepaalde situaties kan het visum ongeldig worden verklaart binnen deze periode.

Uw paspoort dient bij aankomst in Turkije nog minstens 150 dagen geldig te zijn. Verloopt het paspoort eerder, dan wordt uw visum ook ongeldig verklaart en zult u beide een nieuw paspoort én een nieuw visum aan moeten vragen. Wanneer uw paspoort binnen 180 dagen verloopt zal ook uw visum eerder ongeldig worden, doordat deze aan uw identiteitsbewijs gekoppeld is.

Het visum is alleen geldig wanneer u naar Turkije reist voor een vakantie. Gaat u met een andere reden naar Turkije, bijvoorbeeld omdat u in Turkije gaat werken of gaat studeren, dan kunt u geen gebruik maken van het visum en dient u contact op te nemen met de Turkse autoriteiten.

Het is belangrijk dat de opgegeven informatie correct is. Zit er een fout in de gegevens op uw visum dan wordt deze ongeldig verklaard. U dient daarom de gegevens direct over te nemen uit uw paspoort of van uw identiteitskaart. Uw identificatiebewijs wordt elektronisch aan het visum gekoppeld en de gegevens dienen overeen te komen. Heeft u een visum ontvangen en daarna een nieuw paspoort gekregen, dan zal u ook weer een nieuw visum aan moeten vragen.

Wat moet u doen bij een verlopen visum?

Binnen de geldigheidsperiode van 180 dagen mag u maximaal 90 dagen in Turkije verblijven, zowel aaneengesloten of verdeeld over twee of meer reizen. Wilt u langer in Turkije verblijven, dan zal u het visum moeten verlengen bij de ambassade of een Turks consulaat, of een verblijfsvergunning aanvragen. Bent u in aan het eind van de geldigheidsperiode in Turkije en verloopt uw visum wanneer u nog in Turkije bent? Ook dan zal u contact moeten opnemen met de Turkse ambassade of een consulaat.

Verloopt het visum wanneer u buiten Turkije verblijft? Dan zal u een nieuw visum moeten aanvragen. Zonder geldig visum kunt u namelijk Turkije niet binnen reizen als Nederlandse of Belgische burger.

Is uw visum nog wel geldig maar zal deze verlopen tijdens uw verblijf in Turkije? Ook dan dient u een nieuw visum aan te vragen. Zorg dat u het visum voor uw reis naar Turkije aanvraagt en binnenkrijgt. De aanvraag kan binnen enkele minuten geregeld zijn, en u ontvangt het visum vaak al binnen een uur.

Onze klanten beoordelen ons
gemiddeld met een:
Op basis van reviews