Veilig betalen met IDEAL, levering binnen 12 uur Visum aanvragen

Vijf bezienswaardigheden in Turkije

Goedkoopste e-visum Turkije van Nederland

Wij hebben voor u een top vijf van bezienswaardigheden in Turkije samengesteld. Mocht u binnenkort naar Turkije reizen, bezoek dan eens een van de onderstaande interessante bezienswaardigheden.

1 Sultan Ahmet Moskee

Parijs heeft Eiffeltoren, New York het Vrijheidsbeeld en Istanbul de Sultan Ahmet moskee ofwel de Blauwe moskee. De moskee dankt zijn naam aan de ontelbare blauwe tegels. De tegels komen uit het stadje Iznik (Iznik tegels). De immense moskee is gebouwd tussen 1609 en 1616 in opdracht van sultan Ahmet I.

Het prachtige interieur is gedecoreerd met maar liefst 20.000 handgeschilderde tegeltjes in de kleuren blauw, groen en roodbruin. De naam de blauwe moskee kan een tikkeltje misleidend zijn. Aan de binnenkant is de moskee namelijk niet blauw. Alleen op de binnenplaats zijn de tegels overwegend blauw.

2 Grand Bazaar

Ben je een shopaholic? Of gewoon zin in een dagje winkelen? Op de Grand Bazaar in Istanbul kom je zeker aan je trekken. Een labyrint aan winkelstraten. Met meer dan 60 straten en 5000 winkeltjes is het een van de grootste overdekte markten ter wereld. De bazaar bestaat sinds 1461 en was vroeger een belangrijk handels vesting. Ook is huisvest de bazaar 2 moskeeën , 4 fonteinen en hamams. Dat Turkije de verbinding is tussen Azië en Europa is hier goed te zien. Invloeden uit alle hoeken van de wereld vind je hier op een plek terug.

Tegenwoordig bezoeken tussen de 250.000 en 400.000 (in het hoogseizoen) mensen dagelijks de bazaar. Winkelen in een historische omgeving en voor ieder wat wils.

3 Paard van Troje

Waarschijnlijk een van de meest bekendste verhalen uit de Griekse mythologie. Het paard van Troje. Troje ligt ongeveer zo’n 30 kilometer van het stadje Çanakkale. Aan het begin van de Dardanellen ligt de plaats waar de bekendste oorlog uit de oudheid werd uitgevochten: Troje (Truva). Hier zijn de ruïnes te bezichtigen, maar het meest opvallende is wel de replica van het beroemde paard van Troje.

4 Gallipoli

Gallipoli is een stad dat gelegen is op een schiereiland tevens genaamd Gallipoli (in het Turks Gelibolu). Deze plek is vooral beroemd om de mislukte en waarschijnlijk meest bloedige invasie van de geallieerden tijdens de Eerste Wereldoorlog in 1915. Op 25 april 1915 landen hier 500.000 Britten, Australiërs en Nieuw-Zeelanders met als doel het Gallipoli-schiereiland te veroveren en om zo richting Istanbul te trekken.

Er zijn tientallen grote en kleine begraafplaatsen te vinden. Ook zijn de voormalige frontlinies te bezoeken. Daar eenmaal aangekomen is het is nauwelijks te beseffen hoe klein het gebied was waar honderdduizenden manschappen tegen elkaar streden.

5 Pamukkale

In het Turks betekent Pamukkale “kasteel van katoen”. Pamukkale is een prachtig natuurverschijnsel van sterk kalkhoudend water. Het warme water (35°) stroomt duizenden jaren uit warme kalkbronnen van een berghelling naar beneden. Het water laat door de stroming een laag calciumcarbonaat achter en vormt zo terras achtige poelen. Het zeer bijzondere uitzicht lijkt op een kasteel van katoen. Het natuurfenomeen doet dus haar naam volledig eer aan.

De kalkterrassen zijn van een ongekende natuurlijke schoonheid. En het heeft daarom niet voor niks een welverdiende plaats op de wereld erfgoedlijst van Unesco. De reusachtige witte versteende waterval is een absoluut een aanrader. En bij zonsondergang veranderen de bekkens in prachtige kleuren.

Terug naar overzicht