Veilig betalen met IDEAL, levering binnen 12 uur Visum aanvragen

Vier de Meivakantie in Turkije

Goedkoopste e-visum Turkije van Nederland

De Meivakantie komt er weer aan en waar kan je beter van je vrije tijd genieten dan in Turkije? Door de diversiteit van het land is er voor elke vakantieganger genoeg te doen, te zien, te proeven en te genieten. Heb je nog geen vakantie geboekt voor tijdens de Meivakantie? Overweeg dan zeker om dit prachtige land de bestemming te maken.

Door de ligging van het land aan de Middellandse Zee is Turkije de perfecte locatie voor een heerlijke ontspannen vakantie met veel zon. Geniet van de prachtige blauwe wateren aan de Turkse Rivièra door Bodrum te bezoeken, één van de meest bezochte badplaatsen van het land, en bezoek er gelijk het middeleeuwse kasteel en het Griekse theater. Ook vindt je één van de mooiste stranden van de hele wereld aan de Turkse Rivièra, in een baai van het kleine dorpje Ölüdeniz. Dit gebied is ook gedeeltelijk beschermd, waardoor je in een ongerepte groene omgeving zit aan de voet van de Babydag.

Voor een meer culturele en historische vakantie zou je Aspendos kunnen bezoeken. Hier vindt je een oud Romeins amfitheater die zeer goed behouden is, maar ook een basilica, agora en aquaduct, en zo kan je dus een kijkje in het Romeinse verleden van Turkije nemen. Ook zou je naar Didyma kunnen om de restanten van een tempel van Apollo te bezoeken. In Priëne zijn ook alleen nog maar de restanten van een theater en een tempel te zien, maar de locatie van deze ruïnes is erg bijzonder. Als je de oude Grieken interessanter vindt dan de Romeinen zou je naar Aphrodisias kunnen gaan, een uitgestrekte Griekse stad met vele ruïnes.

Voor een stedentrip is Istanbul natuurlijk een perfecte locatie. Het bijzondere van deze stad is dat je in het ene deel in Europa zit en in het andere deel waan je je in Azië. De mengeling van culturen is echter in de hele stad te vinden. Zo is één van de bezienswaardigheden in Istanbul de Hagia Sophia, die eerst als kathedraal was gebruikt en later als moskee. Tegenover de Hagia Sophia ligt de Blauwe Moskee, een andere prachtige bezienswaardigheid van de stad. Verder zijn er nog vele andere kerken en moskeeën te bezichtigen in Istanbul, maar ook verschillende bazaars, kastelen en prachtige parken.

Dit alles is maar een kleine greep uit de prachtige locaties en bezienswaardigheden die je in de Meivakantie in Turkije zou kunnen bezoeken. Zo zou je ook nog naar één van de vele natuurgebieden kunnen om door de prachtige landschappen te wandelen, of kan je van de bijzondere cultuur aan de Zwarte Zee genieten. Één ding is zeker: wat je ook besluit te doen in Turkije, je zal je vast en zeker niet gaan vervelen. Vergeet echter niet dat je vooraf online een visum aan moet vragen. Dit kan je hier zeer snel en makkelijk doen, zodat je je daar verder geen zorgen over hoeft te maken. Zo kan je het beste uit je Meivakantie halen.

Terug naar overzicht