Veilig betalen met IDEAL, levering binnen 12 uur Visum aanvragen

Vier kerst in Turkije

Goedkoopste e-visum Turkije van Nederland

Ben je van plan er dit jaar met kerst op uit te gaan maar nog geen idee waar naartoe? Denk dan eens aan Turkije voor je kerstvakantie. Ondanks dat veel mensen het voor de wintersport dichterbij opzoeken en voor een warme overwintering juist verder weg gaan is Turkije de perfecte plek voor beide soorten vakanties. Overal in het land zijn wintersportgebieden te vinden waar je heerlijk kan skiën en snowboarden, terwijl je aan de zuidelijke kust nog aangenaam in het zonnetje kan zitten en kan genieten van een lekker drankje op het terras.

Voor de wintersport heb je keuze genoeg. In het oosten van het land zijn de toppen van de bergen in de zomer al besneeuwd dus het is niet gek dat je hier ook heerlijk kan wintersporten, bij bijvoorbeeld Palandöken, maar ook in het noordwesten en in andere gebieden zijn er zat wintersport resorts. Kartalkaya en Uludag in het noordwesten zijn waarschijnlijk de bekendste parken, waar je net als bij Palandöken ruim 30 kilometer aan pistes vindt. Bij de westelijkere parken kan je heel goed een wintersportvakantie combineren met een stedentrip naar Istanboel, en ook bij andere parken zijn er genoeg combinaties te verzinnen.

Zoek je liever de warmte op, dan kan je naar het zuiden van Turkije om lekker aan de Turkse Riviera op het strand te gaan liggen. Zelfs in de winter zijn de temperaturen hier aangenaam, en ondanks dat de minimumtemperatuur tien graden kan zijn voelt dat door het gebrek aan wind en regen als snel heerlijk aan. Hier kan je dus lekker genieten van een Mediterraan klimaat op de witte stranden aan de helderblauwe Middellandse Zee, en in vergelijking met de zomer doe je dat met kerst in alle rust.

De meeste horeca gelegenheden en bezienswaardigheden zijn ook gewoon open tijdens de kerstvakantie, waardoor je aan het eind van de dag niet ver hoeft te zoeken als je nog ergens op een terrasje wilt gaan zitten om van de avondzon te kunnen genieten. Ook is het gewoon mogelijk om de cultuur te snuiven en kan je bezoekjes brengen aan de lokale moskeeën, opgravingen uit de oudheid en meer. Wanneer je even de zon uit wilt en toch een beetje van de winter mee wilt maken kan je een uitstapje maken naar het Taurusgebergte om daar over de sneeuwvlaktes te gaan wandelen.

Hoe jij je kerstvakantie ook ziet, het is allemaal goed te doen in Turkije. Of je nou de winterzon op wilt zoeken of juist de besneeuwde bergtoppen, of gewoon een vakantie met allebei wilt, Turkije is de place to be. Om lekker van je kerstvakantie te kunnen genieten kan je nu alvast je visum voor Turkije aanvragen op deze website. Dit doe je heel snel en eenvoudig door het online visum aanvraagformulier in te vullen, en de rest wordt daarna voor je geregeld. Zo kan jij pas echt kerst vieren in Turkije.

Terug naar overzicht