Veilig betalen met IDEAL, levering binnen 12 uur Visum aanvragen

Vakantie naar Turkije? Wat je wel én juist niet moet doen

Goedkoopste e-visum Turkije van Nederland

Natuurlijk ben je vol van je geboekte vakantie naar Turkije. Wie wil er nu niet een paar weken ontspannen in dit prachtige land? Toch zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Zo zijn er bepaalde dingen die je beter achterwege kunt laten als je te gast bent in Turkije. Om je optimaal voor te kunnen bereiden op een heerlijk verblijf, hebben we een aantal belangrijke zaken voor je op een rij gezet. Want, niet alleen een Turkije visum is van groot belang. Zo weet je precies wat je juist wel moet doen tijdens je vakantie, of beter achterwege kunt laten.

Draag gepaste kleding tijdens je vakantie in Turkije

Hoewel het land behoorlijk modern en trendy is voor wat betreft de grote steden, wordt het alom gewaardeerd om gepaste kleding te dragen. Natuurlijk zal dit in de grotere resorts en toeristische plaatsen wel meevallen. Maar, wil je tijdens jouw vakantie in Turkije ook culturele hoogstandjes bekijken of het binnenland bezoeken? Dan is het goed om na te denken over je kleding. In veel van deze omgevingen wordt een “te blote” kleding stijl niet gewaardeerd. Temeer omdat de meeste Turken Moslim zijn. Een keurig zomers jurkje of een short met de juiste lengte is daarbij in veel gevallen geen probleem. Laat alleen wel je bikini of zwembroek thuis als je een bezoek wilt brengen aan het binnenland. Ook als je een openbaar gebouw of culturele bezienswaardigheid wilt bezoeken in Turkije is het verstandig om gepaste kleding te dragen.

Pas op met handgebaren tijdens je verblijf in Turkije

Natuurlijk wil je ook tijdens je vakantie de Turkse gewoontes zoveel mogelijk respecteren. Let daarom goed op welke handgebaren je maakt. Hoewel we denken dat onze duim en wijsvinger samen het Internationale gebaar voor “oké” vormen, is dit in Turkije niet het geval. Pas dus op met dit handgebaar als je de kok wilt laten weten dat het eten fantastisch was. In Turkije staat dit teken namelijk symbool voor homoseksualiteit. Met het maken van dit gebaar laat je de andere persoon dus weten hoe jij over zijn geaardheid denkt. Binnen Turkije wordt dit over het algemeen niet gewaardeerd.Een duim omhoog of een vriendelijke glimlach is op dit moment een betere keuze.

Houd je identiteitspapieren altijd bij je

Net zoals in Nederland, is het ook in Turkije verplicht om je identiteitskaart of paspoort bij je te dragen. Niet alleen bij een bezoekje aan de plaatselijke markt, maar ook als je een dagje op het strand wilt vertoeven. Als daarom wordt gevraagd, ben je dus verplicht om deze te laten zien. Verstandiger is het nog om ook je verplichte Turkije visum bij je te dragen zoals je in het land verblijft. Zo voorkom je dat je geconfronteerd wordt met vervelende situaties die een smet op de vakantievreugde kunnen veroorzaken.

Vraag tijdig je online Turkije visum aan

Wat je zeker moet doen als je op vakantie gaat naar Turkije, is het verplichte visum aanvragen. Deze heb je absoluut nodig. Er bestaan dan ook geen uitzonderingen op de regel als het gaat om een Turkije visum. Je komt het mooie land simpelweg niet in als je niet in het bezit bent van een geldig exemplaar. Regel dit ook niet op het laatste moment. Als je dit nog op de luchthaven moet doen, betaal je in de meeste gevallen een te hoge prijs. Daarnaast zit je niet te wachten op stressvolle situaties net voordat je aan je welverdiende vakantie begint. Je visum voor Turkije aanvragen doe je dan ook het beste online. Binnen een paar minuten ben je in het bezit van een geldig document. Deze kun je zelf uitprinten en bij je reisdocumenten voegen. Zo ben jij optimaal voorbereid op een heerlijk verblijf in Turkije.

Terug naar overzicht