Veilig betalen met IDEAL, levering binnen 12 uur Visum aanvragen

Vakantie naar Alanya

Goedkoopste e-visum Turkije van Nederland

Over een vakantie naar Alanya hoeft u niet lang te twijfelen! Alanya is een geweldige bestemming voor uw vakantie en heeft veel fantastische dingen te bieden! Ontdek de echte schoonheid van Alanya waaraan u nog vaak zult terugdenken.

Wat heeft Alanya u te bieden?

Alanya is een geweldige stad, die aan de voet van het Taurusgebergte ligt en wordt omgeven door sinaasappel- en citroenbomen. Deze stad die pal aan de Turkse Rivièra ligt heeft meer dan 100.000 slaapplaatsen voor toeristen is daardoor één van de grootste toeristische attracties aan de Middellandse Zee. Er wordt zelfs gezegd dat Cleopatra hier haar huwelijksreis heeft doorgebracht. Alanya zal zeker uw hart sneller doen kloppen omdat Alanya niet alleen geweldige stranden heeft, maar ook heerlijk weer en een bruisend nachtleven. U kunt ook in de omgeving oude grotten verkennen, historische plaatsen bezoeken en Alanya heeft een accommodatie voor elke beurs.
Het klimaat van Alanya is typisch een mediterraan klimaat dat als kenmerk lange, hete en droge zomers heeft. In de winter valt de meeste regen. Hoe klinkt dit om er naar toe te gaan? Het historische gedeelte van de stad staat bekend om haar bezienswaardigheden. De burcht van Alanya is echt een must om te bezoeken, want zelfs vandaag nog heeft de stad haar imago hier aan te danken. De muren hebben zijn meer dan zes kilometer lang en het kasteel heeft in totaal 150 torens. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de zee en de wijde omgeving. Het kasteel ligt aan de beroemde historische Zijderoute.
De Rode Toren (Kizil Kule) is aan de baai van Alanya gelegen en is nu in gebruik als een museum dat hoog boven Alanya uitsteekt. Binnen de muren vindt u pittoreske huizen, moskeeën en een Byzantijnse kerk die veel fresco’s huisvest. De smalle, kronkelende straatjes hebben kleurrijke winkeltjes. Onder de citadel bevinden zich de zeegrotten. Sommige grotten kunnen alleen maar per boot worden bereikt, maar de fameuze Damlatas Magarasi of de Cave of Dripping Stone is echter te voet te bereiken. Deze fantastische grot heeft een ruim assortiment aan indrukwekkende aan stalagmieten en stalactieten.

Winkelen, restaurants en het nachtleven

In deze levendige stad heeft u veel mogelijkheden om lekker te winkelen, vooral in de bazaarwijk en in de Atatürk Caddesi. In het levendige centrum van Alanya kunt u veel sieraden-, leder- en tapijtwinkels vinden. Vooral aan de haven vindt u veel gezellige bars en restaurantjes. De plaatsen waar u kunt eten variëren van fast-food-ketens, strandcafés, echte authentieke Turkse restaurantjes en natuurlijk de restaurants die een aantal internationale gerechten opdienen.
Veel toeristen zijn aangenaam verrast door het bruisende nachtleven van Alanya. De stad heeft een ruime keuze aan disco’s en clubs, waarvan velen geopend zijn tot in de late uurtjes. Om naar de diverse bezienswaardigheden te gaan raden wij u aan om een taxi te nemen. U kunt ook fietsen huren in Alanya en de fiets is een geweldige middel om de stad Alanya te verkennen.

Vliegen

Tot voor kort was Alanya alleen bereikbaar via de luchthave van Antalya, dat op ruim 1,5 uur rijden ligt van Alanya. Momenteel wordt er in de buurt van Alanya een nieuwe luchthaven gebouwd. Wanneer deze in gebruik wordt genomen is nog niet bekend. U weet dat het niet meer mogelijk is om het visum voor Turkije op het vliegveld aan te vragen? Dit zult u altijd van de tevoren online moeten doen bij een erkend bureau.

Terug naar overzicht