Veilig betalen met IDEAL, levering binnen 12 uur Visum aanvragen

De toeristische aantrekkingskracht van Manavgat

Goedkoopste e-visum Turkije van Nederland

Manavgat ligt vlak bij de Middellandse Zee in de provincie Antalya, op zo’n 72 kilometer van de stad Antalya af, en slechts 10 kilometer verwijderd van de bekende vakantiebestemming Side. De stad is op de twee oevers van de gelijknamige rivier gebouwd, en het is ook deze rivier die van essentieel belang is voor de toeristische aantrekkingskracht van Manavgat. Dat wil echter niet zeggen dat deze gezellige bestemming niet nog veel meer te bieden heeft, zoals prachtige natuur en een bruisende binnenstad.

De rivier de Manavgat

De Manavgat rivier ontspringt ten noorden van Manavgat in het Taurusgebergte en loopt vervolgens zo’n 90 kilometer naar het zuiden, waar hij uiteindelijk uitmondt in de Middellandse zee. Het gebied waar hij doorheen stroomt is vruchtbaar en wordt dan ook veel gebruikt voor uitgebreide landbouw. Vanuit de stad Manavgat worden talloze boottochten over deze rivier georganiseerd, en ook kun je een stukje stroomopwaarts rijden om daar de reusachtige stuwmeren te bewonderen die de omgeving van elektriciteit en drinkwater te voorzien. ’s Avonds strijk je ten slotte neer op één van de vele terrasjes langs het water, waar je kunt genieten van verse forel die uit diezelfde rivier gevangen is.

De omgeving van Manavgat

De natuur rondom Manavgat is van grote schoonheid, en een boottocht door de omgeving is dan ook zeker het aanraden waard. U hebt een goede kans om onderweg schildpadden en zelfs wilde pelikanen tegen te komen! Ook de waterval op een paar kilometer ten noorden van de stad is een bezoekje waard, en wie van een mooie strandervaring houdt, mag de riviermonding zeker niet overslaan. Liever iets met wat minder water? Dan is het bos van Sorgun Omani een echte aanrader, net als het Taurusgebergte ten noorden van de stad.

Markt op maandag

Iedere maandag wordt er in Manavgat een grote markt gehouden, die u als bezoeker zeker niet mag missen. Er worden dan kilometers aan kraampjes opgezet, waar de meest uiteenlopende producten te koop zijn, van verse groenten en fruit voor de inwoners van Manavgat tot schitterende kleding en souvenirs voor het thuisfront, zoals handgemaakte kleedjes en marmeren beeldjes. De bruisende maandagochtenden staan niet voor niets in de wijde omtrek van de stad bekend als een evenement dat je zeker niet over mag slaan!

Terug naar overzicht