Veilig betalen met IDEAL, levering binnen 12 uur Visum aanvragen

Toerisme in Antalya

Goedkoopste e-visum Turkije van Nederland

Antalya is een belangrijke vakantiebestemming voor toeristen. Het toerisme vormt voor Antalya dus een belangrijke inkomstenbron. Er is daarom ook van alles te bekijken en te doen in het historische centrum. Het historische centrum van Antalya wordt Kaleici genoemd. In de smalle zijstraatjes vind je de Seltsjoek Karatay Moskee, de Tekeli Mehmet Pasa Moskee en de Kesik Minaret. Dit was oorspronkelijk een kerk, maar is in de Byzantijnse periode omgebouwd tot een kerk. In de Ottomaanse periode werd het een moskee en ook vandaag de dag gebruikt men het gebouw als moskee. Aan de oostelijke kant van de oude binnenstad zijn grote delen van de oude muur te zien, die dateert uit zowel de Romeinse als de Hellenistische tijd. In de muur bevindt zich een poort, de poort van Hadrianus. Deze poort werd gebouwd om Keizer Hadrianus te eren bij zijn bezoek. De poort is gemaakt van marmer en voorzien van drie bogen met aan weerzijde twee prachtige torens.

In Antalya zijn twee stranden ontzettend populair. Het eerste strand heet Konyaalti beach. Dit strand ligt ten westen van Antalya en is ruim drie kilometer lang. Het is een kiezelstrand dat voor een groot deel aan een promenade ligt. Ook is er een groot beachpark bij het strand aanwezig. Veel inwoners zijn er in de vrije tijd te vinden met watersporten of bijvoorbeeld paintball. Het tweede strand heet het Lara beach. Dit zandstrand ligt aan de oostkant van Antalya. In dit deel van Antalya bevinden zich veel vijfsterren hotels en ook zijn er moderne winkelcentra te vinden. Het strand is elf kilometer lang. Toch is dit strand minder populair dan Konyaalti beach.

De natuur van Antalya is erg indrukwekkend. Het bekendste natuurfenomeen van Antalya zijn de Düden watervallen in Lara. De Düden rivier stort bij Lara Beach vanaf veertig meter hoge rotsen de zee in. De rivier ontspringt op circa tien kilometer afstand van Antalya in het Taurusgebergte en stroomt zowel ondergronds als bovengronds door de bergen. Hierdoor krijgt het een enorme snelheid voordat het de zee in stroomt. In 1992 zijn de watervallen als officieel natuurgebied benoemd. Andere natuurlijke bezienswaardigheden in Antalya zijn de Kurnsunlu Watervallen en het Nilüfer meer. In en rondom Antalya groeien veel bomen en planten. Met name de olijf- en pijnbomen gedijen er goed, maar ook de kleurrijke exotische planten en bloemsoorten zijn in overvloed aanwezig. In het Atatürk Park en het Karaalioglu Park kun je de natuur van Antalya uitgebreid bewonderen. In de bergen van Antalya leven berggeiten en herten in het wild. De onderwaterwereld bij Antalya kent een grote diversiteit. Zo zijn er allerlei vissoorten te vinden en zelfs dolfijnen leven in de Middellandse zee. In het Düzlercami Park zijn veel verschillende dieren te bezichtigen.

Een andere veel beoefende activiteit in Antalya is golf. Er zijn diverse golf courses te vinden en op een kleine veertig kilometer van Antalya ligt Belek, met maar liefst negen golfbanen. Ook kan er in het voorjaar geskied worden. Op vijftig kilometer van Antalya ligt de Bakirli waar in de maanden maart en april geskied kan worden. Zo kun je een ochtend op de skies staan, om vervolgens een duik te nemen in de Middellandse Zee.

Terug naar overzicht