Veilig betalen met IDEAL, levering binnen 12 uur Visum aanvragen

Stedentrip in Turkije? De mooiste steden en plaatsen

Goedkoopste e-visum Turkije van Nederland

Turkije is een prachtig land met veel adembenemende plaatsen en bezienswaardigheden. Een stedentrip maken in Turkije is dan ook een echte must-do. Daarbij kun je kiezen voor de bekende badplaatsen, maar dit land heeft nog zoveel meer mooie steden te bieden. Om je een goede keuze voor een citytrip te laten maken tijdens je verblijf in Turkije, hebben we de meest bijzondere plaatsen voor je op een rijtje gezet. Natuurlijk geven we je daarbij ook direct een kleine suggestie voor een bezienswaardigheid. Op deze manier maak je jouw stedentrip in Turkije natuurlijk extra bijzonder.

Bijzondere stedentrip naar Efeze of Bergama

Efeze is absoluut het bezoeken waard als je een citytrip wilt maken in Turkije. Deze stad ademt oudheid en mysterie uit. Niet zo verwonderlijk want Efeze staat bol van de historische en archeologische bouwwerken. Sterker nog, de stad op zich is zelfs een archeologische opgraving. Als je een liefhebber bent van cultuur en historie, mag Efeze dus niet aan je lijstje ontbreken als je een stedentrip in Turkije wilt maken.

Ook Bergama is de moeite van het bezoeken waard tijdens je verblijf in Turkije. Tijdens een stedentrip naar deze plaats is het goed om stevige wandelschoenen aan te trekken. Bergama kent behoorlijke hoogtes, maar je kunt ook met een kabelbaan naar boven. Daar bezoek je de Acropolis; een indrukwekkend en zeer steil amfitheaters uit de oude tijd. Vanuit hier heb je een adembenemend uitzicht over het Turkse landschap. Als je voor een stedentrip in het Turkse Bergama bent, moet je ook zeker een bezoek brengen aan de ruïnes van Pergamon. Mede indrukwekkend omdat dit de geboorteplaats van Hippocrates is.

Citytrip naar modern Istanbul in Turkije

Een bezoek aan Istanbul is zeker een aanrader als je graag een mooie en veelzijdige stedentrip wilt maken in Turkije. Deze plaats herbergt niet alleen tal van historische hoogtepunten, maar ook voor een middagje shoppen ben je hier aan het juiste adres. Dit doe je het beste op de Bazaar. Daar kun je tevens terecht voor een lekkere maaltijd of een drankje op één van de vele aanwezige terrassen. Een stedentrip naar Istanbul levert je tevens de nodige portie cultuur op. Zo kun je bijvoorbeeld een middag vrij plannen om de Aya Sophia te bezoeken. Dit is nu een museum, maar deed voorheen ook dienst als kathedraal en moskee. Hier kun je nog steeds één van de vele indrukwekkende byzantijnse mozaïeken bewonderen.

Pamukkale bezoeken tijdens je verblijf in Turkije

Pamukkale is bijzonder in veel opzichten. Zowel het landschap, de natuur als de welbekende kalkterrassen zijn een verschijnselen die je gewoonweg gezien moét hebben tijdens je verblijf in Turkije. Daarmee is Pamukkale absoluut een aanrader voor een stedentrip. De plateau’s zijn gevormd door het kalkhoudende water dat van de berg afstroomt. Het water wat vervolgens op de terrassen blijft staan, voelt met een temperatuur van c.a 36 C zeer aangenaam.

Pamukkale is dus een goede keuze als je een relaxte stedentrip wilt maken in Turkije. Daarnaast heeft het kalklandschap een haast onwerkelijke aanblik wat moeilijk in woorden te beschrijven is. Aanrader dus!

Visum voor een stedentrip in Turkije

Ben je geïnspireerd geraakt door de bovenstaande stedentrips in Turkije? Vergeet dan niet om een visum Turkije aan te vragen voordat je vertrekt. Dit is namelijk verplicht als je als Nederlander naar Turkije reist. Natuurlijk wil je liever niets aan het toeval overlaten als het gaat om dit verplichte visum. Deze kun je dan ook het beste online aanvragen. Via deze website doe je dat eenvoudig en snel. Zo begin je goed voorbereid aan jouw stedentrip in Turkije.

Terug naar overzicht