Veilig betalen met IDEAL, levering binnen 12 uur Visum aanvragen

Overwinteren in Turkije: 5 tips voor een warm winterseizoen

Goedkoopste e-visum Turkije van Nederland

Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van overwinteren in Turkije. Je profiteert in dit land namelijk van veel meer voordelen dan alleen het aangename klimaat. Zodra de winter zijn intrede doet, zoeken fervent golfers, fietsers, cultuurliefhebbers én levensgenieters massaal de zuidkust van het land op. Dat betekent echter niet dat je te maken hebt met massatoerisme. Naast warm, gastvrij én bruisend is de Turkse Riviera in de wintermaanden ook vooral lekker rustig. Dé perfecte plek om op te laden dus!

De wintermaanden doorbrengen aan de Turkse Riviera

Vooral plaatsen zoals Antalya, Belek en Alanya zijn geliefd om hun zachte klimaat en fijne leefomgeving. Dat geldt zeker tijdens het winterseizoen. Met een gemiddelde temperatuur van 20 graden tot aan de maand januari, is het hier zelfs in een T-shirt heerlijk vertoeven. Maar, overwinteren in Turkije heeft nog een aantal voordelen. We hebben de 5 belangrijkste voor je op een rij gezet:

  1. het levensonderhoud in Turkije is relatief goedkoop
  2. veel keuze aan vakantieverblijven op toplocaties
  3. diverse bezienswaardigheden op geringe afstand
  4. voordelige vliegtickets van en naar Antalya
  5. uitgebreide keuze aan sportactiviteiten

Overwinteren in Turkije betekent natuurlijk niet dat je niets wilt ondernemen. Juist de wintermaanden zijn zeer geschikt voor het bezoeken van cultuurhistorische bezienswaardigheden of bijzondere plaatsen. Breng een bezoek aan de indrukwekkende kalkterrassen van Pamukkale, plan een dagtocht naar het voormalige dorp Myra of laat je betoveren door de azuurblauwe lagune van Ölüdeniz.

Lekker sportief overwinteren in Turkije

Tijdens je overwinteringsperiode in Turkije zijn er ook tal van sporten die je kunt beoefenen. Bedwing één van de 15 golfbanen van Side rijk of ga erop uit met de mountainbike. Er zijn diverse mooie routes en trails die je kunt bedwingen. Onderweg geniet je naast een aangenaam briesje ook nog eens van adembenemende vergezichten.

Krijg je tijdens de wintermaanden toch behoefte aan sneeuw? Ook daarvoor is Turkije de juiste winterbestemming. Al op een uur rijden vanaf de Turkse zuidkust vind je diverse resorts waar je kunt genieten van sneeuwpret en ski-sport. Turkije is daarmee dé aangewezen plek om aangenaam te kunnen overwinteren.

Ben je geïnspireerd geraakt om te overwinteren in Turkije? Vergeet dan niet om een visum Turkije aan te vragen voordat je vertrekt. Via deze website doe je dat goedkoop en snel. Zo begin je goed voorbereid aan jouw reis naar Turkije.

Terug naar overzicht