Veilig betalen met IDEAL, levering binnen 12 uur Visum aanvragen

De oude Turkse stad Edirne

Goedkoopste e-visum Turkije van Nederland

Edirne is één van de indrukwekkendste steden in het Europese deel van Turkije. Deze oude stad – vroeger ook wel Adrianopolis genoemd – heeft een rijke geschiedenis, waarin het zelfs enkele decennia de hoofdstad van het Ottomaanse rijk geweest is. Niet verwonderlijk, met de tactische ligging aan twee grote rivieren! Wie naar Edirne op vakantie gaat, kan zich dus verheugen op een prachtige omgeving waar de historie en authentieke Turkse cultuur nog op iedere straathoek te zien zijn.

De moskeeën van Edirne

De belangrijkste monumenten die in Edirne te bezichtigen zijn, zijn misschien wel de verschillende indrukwekkende moskeeën. Zo is er de Selimiye-moskee, die in de 16e eeuw gebouwd werd door de beroemdste architect uit de Turkse geschiedenis, Mimar Sinan. Nog ouder zijn de Yildirim-moskee en de Eski-moskee, die respectievelijk uit de 14e en 15e eeuw komen, en de Bayezid II-moskee, die in 1484 gebouwd werd in opdracht van sultan Bayezid II. In dit enorme complex bevinden zich niet alleen een moskee, maar ook een school en een ziekenhuis waar destijds geesteszieken behandeld werden. Vandaag de dag is er een museum gevestigd, dat in 2004 de Europese museumprijs won.

Meer historische bezienswaardigheden

Wie na een tijdje toch wel uitgekeken is op de prachtige moskeeën, kan ook op vele andere plekken in de stad terecht om over de historie van het gebied te leren. Zo is er het Edirnepaleis, dat door sultan Murat II gebouwd werd en in die tijd het belangrijkste gebouw van het Ottomaanse rijk was. En wat te denken van de verschillende caravansarais, waar reizigers al in de 16e eeuw een prettige en veilige verblijfplaats konden vinden? De Rüstem Pasha en de Ekmekcioglu Ahmet Pasha zijn met name de moeite waard.

Bazaars en worstelaars

En wat is een betere plek om de Turkse cultuur te leren kennen dan op de hedendaagse bazaars? Bedesten en Arasta zijn twee van de levendigste markten, waar je als bezoeker je ogen uitkijkt. Een andere traditioneel aspect van de Turkse cultuur is worstelen, dat zeker in Edirne een populaire sport is. Jaarlijks worden hier nationale kampioenschappen gehouden op het eiland Kirkpinar – een spektakel waar duizenden bezoekers op af komen! Ook worden er tijdens het evenement altijd nog talloze andere activiteiten georganiseerd.

Terug naar overzicht