Veilig betalen met IDEAL, levering binnen 12 uur Visum aanvragen

Ontdek het sprookjesachtige Cappadocië

Goedkoopste e-visum Turkije van Nederland

Enkele tientallen jaren geleden was Cappadocië nog geen bekende vakantiebestemming in Turkije. Sinds de foto’s werden ontdekt via internet en social media door toeristen is Cappadocië een populaire vakantiebestemming geworden. Als je in Cappadocië aankomt denk je in een fantasie wereld beland te zijn zoals die van Lord of the Rings of Game of Thrones. Naast het wonderbaarlijke landschap zijn er nog meer redenen om Cappadocië te bezoeken.

Bekijk de omgeving in Erciyes

De uitgestrekte rotspartijen in Cappadocië geven je het gevoel dat je op een andere planeet bent aangekomen. De hoge bergen en diepe dalen zijn ontstaan als gevolg van miljoenen jaren erosie van het gesteente. De gladde rotsen worden ook wel feeënschoorstenen genoemd. Als je Erciyes bezoekt kun je op het panoramische uitkijkpunt de stad Göreme aanschouwen met woningen die in de rotsen zijn gekerfd.

De hotels zijn voor een deel in het rotsgebergte ondergebracht, je waant je in de prehistorie terwijl je geniet van alle moderne voorzieningen. De hotel accommodaties in Cappadocië behoren tot de mooiste in de wereld.

Openluchtmuseum Göreme

De stad Göreme in Cappadocië is een waar museum die niet gebouwd is naast de rotsen, ze maken echt onderdeel uit van het gesteente. Woningen, hotels en kerken bevinden zich in de rotsen en hebben vaak prachtige versieringen zoals indrukwekkende fresco’s op de plafonds.

Yilanli is de Slang Kerk die deze naam heeft gekregen naar de fresco waarop George is te zien die een draak dood.

Elmali is de Appel Kerk. Deze Christelijke kerk werd gebouwd in 1050 na Christus en toont het leven van Jezus in de prachtige wandversieringen. Ook kun je hier aartsengel Gabriel aanschouwen die een appel vasthoudt. Vandaar de naam “Appel Kerk”.

Karanlik is de Donkere Kerk, deze kerk werd gebouwd in de elfde eeuw na Christus waar je meerdere taferelen kunt aanschouwen uit het Nieuwe Testament. Bij deze kerk is de kleurstelling met donkerblauwe kleuren zeer opmerkelijk.

Çarikli is de Sandalen Kerk. Hier werden twee voetafdrukken gevonden die in verband worden gebracht met talrijke mythen en legendes in de stad.

Tokali is de Kerk van de Gesp, het is de grootste grotkerk die hier in het dal te vinden is. Het is een combinatie van hoofdkerk en een benedenkerk. In de fresco’s kun je onder meer de geboorte van Christus zien en de Drie Koningen.

De Kapel van St. Barbara moet je zeker niet overslaan. Deze kapel uit de elfde eeuw na Christus is gebouwd ter ere van een Egyptische vrouw die werd gedood door haar vader omdat ze de Christelijke leer volgde.

Bezoek het openluchtmuseum van Göreme

Je kunt al deze monumenten opzoeken in deze sprookjesachtige stad, als je met een gids deze kerken en gebouwen bezoekt krijg je meer achtergrondinformatie over het ontstaan van deze bouwwerken en de historische betekenis. Je mag foto’s maken maar het gebruik van een flitser is verbonden. Fel licht kan de eeuwenoude fresco’s beschadigen.

Bij een bezoek aan Cappadocië lijkt het alsof je letterlijk in een andere wereld stapt. Verblijf in één van de prachtige hotels in de rotsen, ontdek de rijke historie en bekijk de prachtige fresco’s in dit bijzondere stukje Turkije.

Terug naar overzicht