Veilig betalen met IDEAL, levering binnen 12 uur Visum aanvragen

Naar Turkije reizen met een identiteitskaart of paspoort

Goedkoopste e-visum Turkije van Nederland

Wanneer je naar Turkije reist dien je in het bezit te zijn van een identiteitskaart of een paspoort en het reisdocument dient aan bepaalde voorwaarden te voldoen. Je dient dan ook goed op deze voorwaarden te letten en de geldigheid van de identiteitskaart of het paspoort te controleren voor je een visum voor Turkije aan gaat vragen. Controleer van te voren de actuele visum Turkije regels voor reisdocumenten.

Kies je voor een identiteitskaart of een paspoort?

Op het moment dat je naar Turkije reist dien je een geldig reisdocument en een visum voor Turkije mee te nemen. Beide een identiteitskaart en een paspoort zijn geldige reisdocumenten, mits ze aan de gestelde eisen voldoen. In bepaalde gevallen hangen de eisen af van het land waarin het reisdocument is uitgegeven. Als je met een identiteitskaart wilt reizen kan dit alleen maar wanneer de kaart is uitgegeven in een bepaald land en kunnen bewoners van andere landen alleen maar met een paspoort reizen welke aan de eisen voldoet.

Daarnaast verschilt ook het soort visum dat reizigers aan moeten vragen per nationaliteit. In de meeste gevallen is het gewoon mogelijk om het visum voor Turkije online aan te vragen, maar zo zijn er ook bepaalde gevallen waarin de reiziger alleen een fysiek visum aan kan vragen bij een Turks consulaat.

Eisen voor reizen met een paspoort

Alle reizigers kunnen met een paspoort naar Turkije reizen. Hierbij maakt het dus niet uit in welk land het paspoort is uitgegeven. Er zit echter wel een eis aan het paspoort waarmee gereisd gaat worden. Deze dient nog minstens zes maanden geldig te zijn bij aankomst in Turkije. Wanneer het paspoort binnen deze periode van zes maanden verloopt op het moment dat je aankomt zal het paspoort als ongeldig worden verklaard. Je dient dan een nieuw paspoort aan te vragen. Zorg dat je eerst het nieuwe paspoort aanvraagt en ontvangt voordat je het visum voor Turkije aanvraagt. Je dient namelijk het paspoortnummer in te vullen op het aanvraagformulier van het paspoort waarmee u gaat reizen.

Eisen voor reizen met een identiteitskaart

In tegenstelling tot een paspoort zitten er geen strenge eisen aan het reizen met een identiteitskaart. Zo hoeft de identiteitskaart niet nog een geldigheid te hebben van minstens zes maanden bij aankomst, maar deze alleen voor de duur van het verblijf in Turkije geldig te zijn. Je dient wel nog, net als bij een paspoort, een visum voor Turkije aan te vragen en aan de gestelde voorwaarden voor het visum te voldoen.

Reizen met een verblijfsdocument of verblijfsvergunning

Wanneer je een asielzoeker, een statushouder of een vergunninghouder bent en in plaats van een identiteitskaart of een paspoort een verblijfsdocument of verblijfsvergunning hebt welke is uitgegeven in Nederland of Belgiƫ kan je helaas geen online visum voor Turkije aanvragen. In een dergelijk geval dien je het visum bij het Turkse consulaat aan te vragen.

Gebruik het juiste reisdocument bij de visumaanvraag

Bij het aanvragen van het visum voor Turkije is het belangrijk dat je het reisdocument opgeeft waarmee je ook naar Turkije zal gaan reizen. Je dient op het aanvraagformulier een documentnummer in te vullen, waarmee het visum voor Turkije aan het opgegeven document wordt gekoppeld. Zo kan de immigratiedienst van Turkije via uw paspoort of identiteitskaart gelijk al zien of je een visum hebt ontvangen en hoef je niet ook nog eens het visum te laten zien. Het documentnummer wordt dan opgezocht in het visumsysteem waarin gekeken kan worden of het visum is goedgekeurd of niet.

Op het moment dat je reist met een ander reisdocument dan het document dat je op de aanvraag hebt ingevuld zal de immigratiedienst het documentnummer niet kunnen vinden en zal het visum niet geverifieerd kunnen worden, ook wanneer je het meegebrachte visum overhandigt. Toegang tot het land zal dan niet worden gegeven.

Zorg daarom dat je het juiste reisdocument gebruikt bij de visumaanvraag en vraag het visum aan met het document waar je mee gaat reizen. Op het moment dat het reisdocument niet meer lang genoeg geldig is voor de reis naar Turkije dien je eerst een nieuw paspoort of identiteitskaart aan te vragen. Pas na het ontvangen van het nieuwe reisdocument kan je het visum voor Turkije aanvragen. Vul op het aanvraagformulier vervolgens het documentnummer van je nieuwe paspoort of identiteitskaart in en neem dit reisdocument mee. Je zal alleen toegang tot het land krijgen op het moment dat het nummer dat op je visum staat overeenkomt met het nummer op je reisdocument.

Vraag direct uw E-visum aan!

Onze klanten beoordelen ons
gemiddeld met een:
Op basis van reviews