Veilig betalen met IDEAL, levering binnen 12 uur Visum aanvragen

Munteenheid Turkije

Goedkoopste e-visum Turkije van Nederland

Turkse LiraDe munteenheid in Turkije is Turkse Lira. De Lira bestaat uit biljetten en muntgeld. De bankbiljetten hebben een waarde van 1, 5, 10, 20, 50 en 100 Lira en de munten van 1, 5, 10, 25, 50 kurus en 1 Lira. Het Turkse woord kurus betekent cent.

Omdat de koers van de Lira een sterk fluctuerende koers is, wordt aangeraden om pas in Turkije geld op te nemen of in te wisselen en niet in Nederland. Je krijgt er meer Lira’s in ruil voor je Euro’s.

Banken zijn op werkdagen geopend van 8.30 uur tot 12.00 uur en van 13.30 tot 17.00 uur.
De makkelijkste manier om Turkse Lira te krijgen is om geld te pinnen in een Turkse ATM (geldautomaat, pinautomaat).

Bij de Turkse pinautomaten kunnen de volgende bankpassen worden gebruikt: Euro/MasterCard, Visa, Europas, Giropas.

Opgelet: Neem liever geen geld op bij één van de vele geldwissel kantoortjes die op elke hoek van de straat te vinden zijn. Zij staan erom bekend veel te hoge wisselkoersen te hanteren en je komt bedrogen uit.

Betalen met euro’s in Turkije?

Het is goed om weten dat je in Turkije in de meeste plaatsen NIET met Euro’s kan betalen. In toeristische gebieden staan artikelen wel vaak geprijsd in Euro’s en Lira’s maar de kans is klein dat je Euro’s ook aanvaard worden. Maak daarom voor je vertrek een lijstje met een aantal bedragen in Euro en in Lira. Er bestaan goede online wisselkoers websites waar je kan omrekenen hoeveel Lira je krijgt voor 1 Euro. Neem 1, 5, 10, 50 en 100 euro en reken om naar Lira. Houd dit bij tijdens je verblijf in Turkije. Handig wanneer je de waarde van een product wil inschatten.
Zorg er ook steeds voor dat je cash geld (Lira’s) op zak hebt als je een uitstap maakt naar afgelegen gebieden. Er bevinden zich meestal geen geldautomaten hier.

Terug naar overzicht