Veilig betalen met IDEAL, levering binnen 12 uur Visum aanvragen

Lekkere baklava uit Turkije

Goedkoopste e-visum Turkije van Nederland

Als je in Turkije bent moet je zeker een keertje baklava proeven. Als je het niet eens keertje voorgeschoteld krijgt, dan moet je echt zelf hiernaar op zoek gaan want iedereen moet tenminste éénmaal in zijn leven baklava hebben geproefd. De baklava wordt vaak beschouwd als het zoete en heerlijke “nationale toetje” van Turkije.


Wat is baklava?

De Turken zijn echte zoetekauwen en houden erg van taartjes, gebakjes en toetjes. De Turkse baklava is zo’n heerlijk zoet toetje en wordt vaak gegeten op feestdagen zoals bijvoorbeeld het Suikerfeest. Omdat de baklava erg zoet is wordt het vaak opgediend met iets wat de zoete smaak neutraliseert zoals bijvoorbeeld een sterke Turkse koffie of een schepje ijs, dat niet al te zoet is.


Waar wordt baklava van gemaakt?

Baklava wordt gemaakt van filodeeg en gewelde boter en dit deeg wordt vervolgens gevuld met een vulling van gehakte pistache- of walnoten. Aan dit mengsel worden ook nog vaak kruiden zoals kaneel en kruidnagel toegevoegd. De baklava krijgt haar frisse en zoete smaak door het toevoegen van citroenrasp of sinaasappelrasp en vanillesuiker.
Als de baklava uit de oven komt wordt het gesneden in een bepaalde vorm en besprenkelt met een mengsel van suiker en honing of siroop voor de échte, zoete, smaak. Als dit goed is ingetrokken is het klaar om geserveerd te worden.

Eet niet teveel!

Je zult maar weinig mensen kunnen vinden die niet van baklava houden. Dat is op zich niet zo vreemd want het is heel zoet en daar houden de meeste mensen van. Omdat baklava zo machtig en zoet is, kun je er maar beter een klein stukje van nemen. Bij elke Turkse banketbakker, supermarkt en of gewoon bij iemand thuis zul je eindeloze variaties van baklava tegenkomen. Turkije is echt een paradijs voor snoepers. Proef de baklava eens en geniet!

Terug naar overzicht