Veilig betalen met IDEAL, levering binnen 12 uur Visum aanvragen

Istanbul: stad van 1001 nachten

Goedkoopste e-visum Turkije van Nederland

Op zoek naar een stedentrip voor de herfst- of kerstvakantie? Op slechts 3,5 uur vliegen van Amsterdam ligt Istanbul, een magische mengelmoes van Oosterse en Westerse invloeden. Relatief dichtbij, maar je hebt het gevoel echt ergens anders te zijn. Ideaal voor een korte vakantie.

Van Byzantijnse keizers tot Ottomaanse sultans

Byzantium, Constantinopel en tenslotte Istanbul: deze stad kent een lange geschiedenis en vele overheersers. Die geschiedenis zie je terug in de volgende hoogtepunten van Istanbul, die je zeker moet bezoeken!

Hagia Sophia
Deze Byzantijnse kathedraal van Constantinopel uit de 6e eeuw werd door de Ottomanen na hun verovering in 1453 omgebouwd tot moskee. Ze voegden de minaretten toe en verruilden christelijke symbolen door islamitische. Door deze mix vat dit indrukwekkende gebouw de geschiedenis van Istanbul krachtig samen. De Hagia Sophia is niet meer in gebruik als moskee, maar is vooral een prachtig gebouw waarvan je zeker onder de indruk zult zijn!

De Blauwe Moskee
De Sultan Ahmet moskee ligt tegenover de Hagia Sophia. Deze werd tussen 1609 en 1616 gebouwd in opdracht van sultan Ahmed I. Met zijn 6 minaretten moest deze moskee de rijkdom van de sultan tonen. Ook van binnen is de moskee fraai ingericht met blauwe tegeltjes uit Iznik, vandaar de bijnaam Blauwe Moskee.

Het Topkapı paleis
Vlakbij deze gebouwen, ligt ook het Topkapı paleis. Ruim 400 jaar bood dit paleis onderdak aan de sultan en al zijn onderdanen: in hoogtijdagen zo’n 5000 mensen. Je kunt zien hoe de haremvrouwen van de sultan woonden en hoe de sultans zelf leefden. Hier komt 1001 nachten echt tot leven!

Grote bazaar
Als je een glimp wilt opvangen van hoe de gewone Ottomanen leefden, bezoek dan de Grote Bazaar. Al eeuwen lang verkopen honderden handelaars hier kleurrijke Turkse lampen, handgemaakte lederwaren, parfums en tapijten in hun kleine volle winkeltjes. Blijf niet alleen in de toeristische hoofdstraat hangen, maar zwerf ook eens een zijstraatje in en kom uit op kleine pleintjes binnen de bazaar. Dan pas zul je zien dat deze bazaar een wereld op zich is en dat al eeuwen lang.

Istanbul, je bent er zo!

Heb je wel zin gekregen om er even tussenuit te gaan en jezelf in een andere wereld onder te dompelen? Een ticket naar Istanbul is zo geboekt. Vergeet echter niet om ook een visum te regelen, want deze kun je niet meer bij aankomst op het vliegveld kopen.
Via onze website kun je eenvoudig een e-visum aanvragen. Dat kan 7 dagen per week, dus ook in het weekend! Binnen 12 uur na ontvangst sturen we je visum per e-mail toe, of – als je dat liever wilt – per post.

Terug naar overzicht