Veilig betalen met IDEAL, levering binnen 12 uur Visum aanvragen

Hoe houd je een all-inclusive vakantie in Turkije gezond?

Goedkoopste e-visum Turkije van Nederland

Er is maar weinig zo ontspannend als een all-inclusive vakantie in Turkije, liefst in een tropisch oord waar je een schoon strand, een prachtige blauwe zee en palmbomen binnen je bereik hebt. Heb je honger, dan loop je gewoon even naar het buffet, en als je zin hebt om eens van je handdoek te komen, is er altijd wat te doen. Ideaal! Toch heeft een all-inclusive vakantie één groot nadeel: al dat eten en luieren is niet de meest verantwoorde manier om je zomer door te brengen. Hoe zorg je nu dat je een beetje fit weer thuiskomt?

Eet gezond

Het lijkt misschien voor de hand te liggen, maar veel mensen scheppen tijdens all-inclusive vakanties hun bord driemaal daags helemaal vol, en dan liefst ook nog met croissantjes, vette gebakken eieren en zoetigheid. Zo is het geen wonder dat de weegschaal steeds hoger uitslaat! Kies ’s ochtends liever voor gekookte eitjes, volkoren brood of yoghurt met fruit, en ga ’s avonds bij voorkeur voor veel groenten, met wat vis of vlees van de grill. Nog een tip: gebruik altijd de kleinste maat bordjes. Zo word je gedwongen bewustere keuzes te maken, én je zult je sneller vol voelen!

Beweeg veel

Heerlijk luieren op het strand is natuurlijk fantastisch, maar wanneer je af en toe lekker in beweging komt, zal je lichaam je daar op de lange termijn dankbaar voor zijn. Begin de dag dus met een strandwandeling of een duik in het zwembad, en probeer ook later wat te sporten door bijvoorbeeld mee te doen aan gezellige activiteiten van het resort. Veel all-inclusive hotels hebben ook hun eigen fitnessruimtes en sportzalen; vergeet vooral niet om daar gebruik van te maken! Je zult je er tijdens de vakantie ongetwijfeld al fitter door voelen.

Ontspan

Uiteindelijk moet zo’n vakantie natuurlijk ook gewoon leuk blijven, dus je hoeft je heus niet iedere maaltijd strikt aan de voorschriften te houden. Door jezelf echt even ‘pauze’ te gunnen, heb je thuis namelijk weer alle energie om verantwoord en gezond aan de slag te gaan! Schaam je dus zeker niet om je gewoon met een lekker boek op je handdoek te installeren. Het beste is het natuurlijk om dan voor een boek te gaan dat informatie biedt over een gezonde leefstijl – zo blijf je toch goed bezig!

Terug naar overzicht