Veilig betalen met IDEAL, levering binnen 12 uur Visum aanvragen

Het rustgevende Içmeler in Turkije

Goedkoopste e-visum Turkije van Nederland

Als je wilt genieten van een prachtig strand en een heerlijk rustgevende omgeving is Içmeler in Turkije werkelijk een verborgen pareltje op slechts negen kilometer afstand van Marmaris. Deze locatie in omgeven door wuivende pijnbomen en deelt de baai met de toeristische trekpleister Marmaris. Toch is er een duidelijk onderscheid te maken, Içmeler is een stuk rustiger en gemoedelijker dan andere standplaatsen aan de Turkse kust. Omdat je met de dolmus binnen tien minuten naar Marmaris kunt rijden en met drie kwartier op Rhodus voet aan land zet is Içmeler de ideale uitvalsbasis voor een breed scala aan activiteiten aan de Turkse Rivièra.

Zodra je aankomt in één van de vele accommodaties in Içmeler merk je direct dat er een heel aangename sfeer hangt. De mensen zijn hier gemoedelijk en niet zo opdringerig zoals je vaak ziet in toeristische trekpleisters. Het strand is prachtig en schoon, het water is helder en nodigt uit een duik te nemen. Een deel van het strand loopt langzaam af waarmee het een veilige badplaats is voor kinderen.

De dorpskern is werkelijk schilderachtig en gevuld met winkeltjes en restaurants. Verwacht hier geen grote discotheken, na twaalf uur ‘s nachts gaat het volume omlaag voor een zwoele zomeravond. In het dorp kun je een romantische wandeling maken langs de kanaaltjes. Wees niet verrast wanneer je een oude Turkse man voorbij ziet komen op een paard, het is alsof je reis terug maakt in de tijd.

Verken de omgeving

Wanneer je wat verder landinwaarts trekt kom je rustieke witte woningen tegen voor een achtergrond van prachtige en ongerepte natuur. Wandelaars kunnen zich hier urenlang vermaken. Vanuit Içmeler vaar je met pakweg drie kwartier naar Rhodos, zo kun je twee landen en twee culturen in één dag verkennen. Als je in de avond de drukte op wilt zoeken rijd je met de dolmus, de typische Turkse minibus, naar Marmaris waar je alle zintuigen kunt prikkelen in deze dynamische omgeving. Na het feest ga je weer terug naar die oase van rust die Içmeler heet.

Wat kun je doen in Içmeler?

● Maak een keuze uit één van de hotels in Içmeler, er is voor elk budget een goede match te vinden.
● Breng een heerlijke middag door op het heerlijke zandstrand in de schaduw van een strandparasol en neem regelmatig een frisse duik in het schone water.
● Wandel door de dorpskern en ga van terras naar terras om de sfeer letterlijk te proeven.
● Verder landinwaarts kun je genieten van de vrije natuur en de historie die Içmeler te bieden heeft.
● Maak een uitstapje met de boot naar Rhodos om even van de Griekse gastvrijheid te genieten.
● Ga uit in het bruisende Marmaris, verken de winkelstraten en meng je in de levendige feesten.

Içmeler ligt op pakweg anderhalf uur afstand van het vliegveld Dalaman en is daarmee goed te bereiken. Met de boot, dolmus en ook te voet kun je de omgeving naar hartenlust verkennen.

Puur genieten in Içmeler

Içmeler is een ideale vakantiebestemming voor het hele gezin van het voorjaar tot het najaar. Het is de ideale uitvalsbasis waar je heerlijk tot rust zult komen.

Terug naar overzicht