Veilig betalen met IDEAL, levering binnen 12 uur Visum aanvragen

Het populaire Kusadasi in Turkije

Goedkoopste e-visum Turkije van Nederland

Kusadasi is één van de populairste vakantiebestemmingen in Turkije, zowel voor Turkse vakantiegangers als voor bezoekers vanuit heel Europa. Het toerisme is er zelfs zo belangrijk dat het inwoneraantal in de zomer bijna verzesvoudigt! Niet verrassend, dus, dat deze prachtige badplaats je alles te bieden heeft dat je je voor een vakantie maar kunt wensen. Een heerlijk strand, geweldig eten en prachtige natuur – dat alles vindt je er in overvloed terug. Hieronder geven we je een overzicht van de zaken die je echt niet mag missen als je in Kusadasi bent, handig gesorteerd per categorie.

Historie

Maar allereerst nog even wat achtergrondinformatie – want wanneer je iets meer van de geschiedenis van de stad weet, zul je de culturele diversiteit waarschijnlijk nog een stuk meer kunnen waarderen. Kusadasi – letterlijk vogeleiland – werd al vroeg in de geschiedenis deel van grote rijken: eerst werd het door Griekse volkeren gekoloniseerd, vervolgens werd het opgenomen in het enorme Romeinse Rijk. Pas toen het gebied onder Turks bestuur kwam, kreeg het zijn huidige naam, die vogeleiland betekent. Eerdere heersers hebben echter overal sporen achtergelaten, natuurlijk in de vorm van  ruïnes, maar ook bijvoorbeeld door invloed op de lokale cuisine.

Gastronomie

Die keuken is ook meteen één van de zaken die Kusadasi zo aantrekkelijk maakt voor bezoekers. Turkije beschikt over een ongelofelijk gevarieerd pakket aan smaken en gerechten, wat betekent dat iedereen wel iets naar zijn zin zal kunnen vinden in traditionele restaurants. Het is dan ook zeker aan te raden om er daar een aantal van te bezoeken! Voor families met kinderen is het Dergimen Restaurant een aanrader: deze gelegenheid ligt in een groene omgeving, met onder andere een dierentuin en een spannende touwbrug in de buurt. De gelegenheden aan de Ladies Beach zijn ook beroemd: niet alleen heb je hier al snel heerlijk eten of drinken, je kunt ook nog eens genieten van het uitzicht over zee!

Strand en zee

De Ladies Beach is echter niet het enige strand dat de moeite van het bezoeken waard is. Ook andere stranden, met verleidelijke namen als Long Beach, Silver Sands Beach en Love Beach, vormen perfecte bestemmingen voor een ontspannend dagje aan het water. Wie iets meer activiteit wil bij het zwemmen, kan ook uitwijken naar de twee spectaculaire waterparken die Kusadasi rijk is: Adaland en Aqua Fantasy. En wie de zee ook eens op een andere manier wil beleven, kan naar hartenlust scubaduiken bij één van de vele duikscholen in de omgeving.

Natuur

Prachtige landschappen kent Kusadasi gelukkig ook genoeg. In het nabijgelegen National Park vind je prachtige, onbeschadigde natuur met kristalheldere stranden waar je kunt picknicken en snorkelen. Voor waterliefhebbers is er ook de Grot van Zeus, die dicht bij de ingang van het Park ligt, verborgen door bloemen en bomen. Het diepblauwe mineraalwater in de grot is ijskoud, maar in de zomerhitte kan dat precies zijn waar je behoefte aan hebt! Een laatste must is ten slotte een bezoek aan Pamukkale, een natuurwonder met als hoogtepunt de sneeuwwitte berghellingen met bassins vol helderblauw water. Een onwerkelijk gezicht!

Cultuur

Een bezoek aan Turkije is natuurlijk niet compleet als je niets van de lokale cultuur hebt meegekregen, en een aantal specifieke zaken zijn zeker aan te raden voor wie de hoogtepunten uit dit prachtige land mee wil maken. Een bezoek aan een moskee is echt onmisbaar voor iedereen die meer inzicht wil krijgen in de Turkse identiteit. Heerlijk ontspannend is het om een bezoek aan een traditionele hammam te brengen. En ben je benieuwd naar het dagelijks leven in de stad? Ga dan eens winkelen op één van de dagelijkse markten, waar vers eten en soms ook kleding verkocht worden.

Geschiedenis

Ten slotte is Kusadasi ook historisch gezien heel interessant, dankzij de talloze culturen die het er in het verleden voor het zeggen hebben gehad. Er staan verschillen ruïnes van Griekse herkomst, zoals de stad Aphrodisias, het dorpje Sirince en het beroemde oude Ephesus. Op het Vogeleiland nabij de stad kun je een Byzantijnse burcht bezoeken – met binnen een museum – en liefhebbers van oude Arabische gebouwen komen in het stadje Selcuk zeker aan hun trekken. In het dorp Doganbey, ten slotte, kunnen bezoekers Turkse architectuur van eeuwen terug bewonderen, en ook wordt het traditionele vissersleven hier zichtbaar. Zo is de lange geschiedenis van het gebied toch nog heel tastbaar!

Terug naar overzicht