Veilig betalen met IDEAL, levering binnen 12 uur Visum aanvragen

Genieten van de natuur tijdens je vakantie in Turkije

Goedkoopste e-visum Turkije van Nederland

Turkije is hét vakantieland bij uitstek. Dat komt mede door het aangename klimaat, de luxe resorts en de azuurblauwe zee. Maar wist je dat Turkije ook prachtige landschappen en een adembenemende natuur bezit? Dit mag je naast de vele bezienswaardigheden in het land gewoonweg niet missen. Reden te meer om naast luchtige kleding en je Turkije visum, ook een plekje in je koffer te reserveren voor stevige wandelschoenen. We hebben de mooiste groene plekjes in Turkije alvast voor je op een rijtje gezet.

De Green Canyon bij Manavgat

Zeker een bezoek waard tijdens je verblijf in Turkije is de Green Canyon in Manavgat. Deze groene plaats laat zich het best omschrijven als een stuwmeer. Het smaragdgroene meer wordt omringd door bergen, waardoor het geheel een paradijselijke aanblik krijgt. Zeker als je een fervent natuurfotograaf bent, mag je deze bezienswaardigheid niet missen. De Green Canyon bereik je per boot. Opstappen doe je eenvoudig vanuit diverse bekende kustplaatsen.

Wandelen of raften in het ruige Göynük Canyon

Als je écht een sportieve waaghals bent reis je af naar Göynük Canyon. Je kunt hiervoor het best een auto huren. Deze prachtige canyon ligt op ongeveer 30 kilometer vanaf Antalya. Hier kun je de hele dag wandelen langs de ruige rivier, maar je kunt ook rotsen beklimmen of grotten ontdekken. Het lichtblauwe water nodigt zeker uit voor een verfrissende duik. Dit is dan ook zeker een aanrader. Je kunt er uren wandelen, maar ook op het water kom je als natuurliefhebber volledig aan je trekken. Ga lekker raften en ontdek hoe mooi en ongerept de natuur van Turkije én de Göynük Canyon is.

Adembenemend Taurusgebergte

Als je tijdens je vakantie in Turkije van divers natuurschoon wilt genieten, breng je het beste een bezoek aan het Taurusgebergte. Hier bedwing je bergen, zie je woest stromende rivieren en geniet je van een adembenemend uitzicht. Een perfecte plaats voor een sportieve wandeling dus. Het Taurusgebergte in Turkije herbergt tevens oude dorpjes. Bezoek ze zeker om kennis te maken met de vriendelijke en gastvrije bevolking. Als je niets wilt missen van het natuurschoon, kun je zelfs de kabelbaan nemen. Dit doe je vanuit Olympos. Ook worden en dagelijks safari’s georganiseerd. Je verkent het prachtige gebied dan per jeep.

Genieten van de natuur in Turkije? Vergeet dit niet in te pakken!

Als je tijdens je verblijf in het land ook van al het natuurschoon wilt genieten, vergeet dan niet om stevige wandelschoenen en geschikte kleding mee te nemen. Ook het Turkije visum aanvragen is van groot belang. Niet alleen als je wilt genieten van een luie zonvakantie, maar natuurlijk ook als je de natuur van Turkije wilt gaan ontdekken tijdens je reis. Een visum voor Turkije vraag je het beste online aan. In combinatie met de bovenstaande bezienswaardigheden ben je helemaal voorbereid op een flink portie natuurschoon in Turkije.

Terug naar overzicht