Veilig betalen met IDEAL, levering binnen 12 uur Visum aanvragen

Geldigheid visum Turkije

Goedkoopste e-visum Turkije van Nederland

Vanaf de ingangsdatum is je visum 180 dagen geldig. Dat is ongeveer een half jaar. Bij de aanvraag voor het visum moet je een ingangsdatum invullen. Dit kan de datum van vertrek naar Turkije zijn maar het visum mag ook eerder ingaan. Wel mag je dan niet voor de ingangsdatum van je visum naar Turkije reizen. Op het moment dat je een visum voor Turkije hebt aangevraagd is het belangrijk dat je rekening houdt met de geldigheid van het visum.

Binnen de 180 dagen waarin het visum voor Turkije geldig is mag je onbeperkt naar Turkije afreizen. Als je dus meerdere keren naar Turkije reist binnen die periode kan je gewoon hetzelfde visum gebruiken. Wel is het zo dat je maar maximaal 90 achtereenvolgende dagen in Turkije mag blijven.

Als je het visum met een paspoort aanvraagt dient deze nog minstens 150 dagen geldig te zijn vanaf de datum waarop het visum ingaat of, als dit verschilt, de dag waarop je in Turkije arriveert. Als je later nog een keer naar Turkije wilt gaan en je visum is nog geldig maar je paspoort verloopt bijna, dan dien je dus beide een nieuw paspoort en een nieuw visum aan te vragen.

Met een identiteitskaart geldt deze regel niet, maar moet je legitimatiebewijs in ieder geval nog geldig zijn tijdens je verblijf in Turkije. Je mag dus nog steeds naar Turkije gaan als je identiteitskaart een dag na terugkomst uit Turkije verloopt.

Als je van plan bent naar Turkije te reizen en je visum loopt in de periode dat je in Turkije zit af, dan dien je een nieuw visum aan te vragen voordat je naar Turkije gaat. Verloopt je visum bijvoorbeeld op 15 augustus, en heb je nog een reis geboekt naar Turkije van 1 tot 21 augustus, dan dien je voor vertrek op 1 augustus nog een nieuw visum voor Turkije aan te vragen.

Weet je niet wat de ingangsdatum en verloopdatum van je visum zijn? Dan kan je die op je visum zelf opzoeken.

Als je van plan bent langer dan 90 dagen in Turkije te blijven kan je geen online visum Turkije aanvragen. In plaats daarvan dien je contact op te nemen met het Turkse consulaat om een special verzoek in te dienen. Ook als je het visum voor Turkije wilt aanvragen met een andere nationaliteit dan een Nederlandse of Belgische nationaliteit dien je contact op te nemen met het consulaat. Voor andere nationaliteiten kunnen namelijk andere regels gelden, zoals kortere of langere geldigheid, of misschien kan je het visum dan maar eenmalig gebruiken.

Vraag direct uw E-visum aan!

Onze klanten beoordelen ons
gemiddeld met een:
Op basis van reviews