Veilig betalen met IDEAL, levering binnen 12 uur Visum aanvragen

Geld besparen op vakantie

Goedkoopste e-visum Turkije van Nederland

Heerlijk op vakantie naar Turkije in de zomervakantie is wat veel Nederlanders doen. En terecht. Je hebt een jaar hard gewerkt en bent er wel aan toe om er even tussen uit te gaan. Dankzij deze tips kun je eenvoudig geld besparen tijdens je vakantie.

1. Boek je vakantie op tijd

Het is raadzaam om je reis ongeveer twee tot drie maanden van te voren te boeken. Je hebt dan gegarandeerd de laagste prijzen. De prijs van vliegtickets zit standaard in vier dingen: de olieprijzen, de vraag, het aanbod en de concurrentie. Hierop heb je uiteraard geen invloed, maar vliegmaatschappijen stellen de prijzen bij 2 a 3 maanden van te voren.

2. Neem contact op met het hotel

Geld besparen kun je eenvoudig doen door rechtstreeks contact op te nemen met het hotel. Het hotel kan andere prijzen hanteren dan die op het internet staan. Tussenpersonen, zoals Booking.com, vangen een commissie. Je kunt deze commissie op deze manier misschien kwijtschelden.

3. Vergeet niet airmiles te sparen

Geld besparen tijdens je volgende vakantie kan door airmiles te sparen. Airmiles kun je volledig gratis sparen en je kunt aanzienlijke korting krijgen op je volgende vakantie. Vergeet daarom niet om je airmiles te sparen!

4. Sluit een reisverzekering af

Sluit een reisverzekering af als je op vakantie gaat, ongeacht hoe lang de vakantie duurt. Mocht er is fout gaan bij de vlucht, dan krijg je in ieder geval je geld terug. Reeds was er een brand op de luchthaven van Rome. Mensen zonder reisverzekering kregen de hotelkosten niet vergoed. Sluit daarom liever een (goedkope) reisverzekering af. Alhoewel een reisverzekering dus een kleine investering is, kun je geld besparen als het helemaal fout gaat!

5. Eet van te voren in plaats van op het vliegveld

Het eten op alle vliegvelden zijn extreem duur. Geld besparen kun je dus eenvoudig doen door van te voren goed te eten. Je hoeft dan geen eten of drinken te kopen op het vliegveld. Op het vliegveld zijn broodjes vaak 5 euro of duurder. Zonde van je geld.

6. Betaal met de valuta van het land

Betaal nooit met de Europese euro’s in landen waar men geen euro als officiële munt heeft. Zij kunnen dan aanzienlijk meer geld vragen, als zij de wisselkoers in de gaten hebben. Je kunt daarom beter met de valuta van het land betalen.

7. Goedkope restaurants

De goedkope restaurants zitten vaak net naast het centrum. In het centrum betaal je altijd de hoofdprijs. Je kunt daarom beter net iets buiten het centrum gaan eten. Je betaalt doorgaans veel minder. Ook kun je het beste een menu vragen in de taal van het land zelf. Landen zoals Thailand staan er om bekend dat zij de prijzen omhoog krikken met Engelse menu’s.

8. Loop langs de lokale VVV

De lokale VVV, die in het betreffende land anders kan heten, kan je handige informatie geven over de huidige activiteiten, festivals en bezienswaardigheden in het land. Een toeristenpunt bespaart doorgaans geld, omdat zij niet hoeven te profiteren van toeristen.

9. Spreek met hostels

Hostels kunnen je bezienswaardigheden uit een bepaalde plek laten zien voor relatief weinig geld. Daarnaast kun je vragen naar goedkope restaurants, activiteiten en leuke clubs. Zij hebben de kennis van het land en spreken de taal. Geld besparen kan dus eenvoudig en het is nog sociaal ook.

10. Indien mogelijk: koop een toeristenpas

De meeste grote steden bieden een toeristenpas aan. Met deze toeristenpas kun je allerlei bezienswaardigheden bekijken voor een prijs. Als je veel bezienswaardigheden wilt bezichtigen, kun je dus geld besparen door een toeristenpas aan te schaffen.

Conclusie: Geld besparen is eenvoudig

Met deze 10 tips kun je eenvoudig geld besparen. Geld besparen zit hem vooral in de kleine dingen. Toeristen zijn geen normaliter geen terugkerende klanten. Bijvoorbeeld restaurants proberen het maximale uit je te halen. Met deze tips kun je gemakkelijk geld besparen tijdens je vakantie! Deel dit bericht met je vrienden en laat hen ook geld besparen tijdens hun vakantie.

Terug naar overzicht