Veilig betalen met IDEAL, levering binnen 12 uur Visum aanvragen

Excursies naar Alanya

Goedkoopste e-visum Turkije van Nederland

Niet alleen in Alanya maar ook in de omgeving kunt u van alles bekijken en ontdekken. Hier vindt u veel mogelijkheden voor geweldige excursies. We hebben een aantal excursies naar Alanya voor u op een rijtje gezet.

Dimcay

Slechts 8km van Alanya stroomt de rivier de Dimcay, alwaar u wonderschone plekken zult aantreffen. Diverse soorten excursies worden er naar deze prachtige rivier georganiseerd; u kunt er heerlijk relaxen aan de waterkant waar gezellige tafels staan om te picknicken of u heeft de mogelijkheid om op vastliggende vlotten lekker op een ligbed te liggen. U kunt er heerlijk lunchen, lekker zwemmen en zelfs raften.

Quad safari

De bergachtige omgeving van Alanya verkennen is een echte  spannende excursie. Als u 16 jaar of ouder bent mag u zelf een quad besturen en daarvoor hoeft u niet over een rijbewijs te beschikken. Om de quad te leren besturen krijgt u een korte instructie en dan kan het avontuur beginnen. Als u een excursie met een jeep maakt komt u op plaatsen waar u anders waarschijnlijk nooit zou komen; dit is dé manier om het achterland te ontdekken en echt te genieten van de ruige natuur en de frisse lucht.

Rafting

Bent u op zoek naar een adrenaline kick? Dan is een dagje rafting echt iets voor u. Vind uw weg over de rivier, tussen de ceder- en pijnboombossen door en kom uiteindelijk bij indrukwekkende ravijnen en woeste stroomversnellingen!

Duiken

Het onderwaterleven bij Alanya is van een zeldzame schoonheid. Als u een dagje gaat duiken zal dat een onvergetelijke ervaring achterlaten.

Aspendos, Perge en Side

Deze streek heeft een eeuwenlange historie. U kunt een dagexcursie boeken naar deze drie deze bijzondere stadjes. Bezoek Perge, een klassieke Romeinse stad. Eén van de best bewaarde Romeinse theaters ter wereld kunt u in Aspendos bezoeken. Het theater is compleet gerestaureerd en heeft een fantastiche ligging tegen de berghelling. Wist u dat er hier vandaag de dag nog steeds concerten en uitvoeringen worden gegeven? Ook Side is zeer de moeite waard om te bezoeken. Hier kunt u de tempel van Apollo en het antieke theater gaan bekijken.

Myra en Kekova

Eigenlijk mag u een excursie naar Kekova en Myra niet missen. Neem een kijkje bij de imponerende Lycische rotsgraven, aanschouw de prachtige beelden en loop door het amfitheater in Myra. De kerk van Sint Nicolaas in het dichtbij gelegen Demre kan niet ontbreken op deze excursie en staat meestal op het programma.

Nog meer excursies bij Alanya

Pamukkale

Een excursie naar het imponerende caliumlandschap Pamukkale en Hierapolis mag ook niet ontbreken op uw lijstje. Ontspan u helemaal in deze thermale bronnen.

Turkse Hamam

Bent u weleens in een Turks badhuis geweest? Een heerlijke manier om te relaxen is naar de Turkse Hamam gaan. Laat u lekker scrubben en masseren in een Turks badhuis.

Manavgat

In Manavgat kunt u lekker gaan varen, gaan winkelen en de leuke markt afstruinen.

Terug naar overzicht