Veilig betalen met IDEAL, levering binnen 12 uur Visum aanvragen

E-visum incidenteel niet gecontroleerd op vliegvelden Turkije

Goedkoopste e-visum Turkije van Nederland

Visum TurkijeOndanks dat het natuurlijk algemeen bekend is dat iedere Nederlandse of Belgische reiziger een visum aan moeten vragen om naar Turkije af te mogen reizen, gingen er toch een aantal geruchten dat er de afgelopen weken een stuk minder controle was van de visa op het vliegveld van Turkije.

Reizigers geven aan hun visum niet eens te hoeven tonen op het moment dat ze in Turkije aankomen, normaal gesproken is dit altijd wel het geval. Uit een verklaring van de Turkse autoriteiten blijkt dat de Turkse vliegvelden kampen met problemen in de computersystemen, waardoor het tijdelijk niet mogelijk was om de visa van reizigers te controleren.

Computerstoringen op Dalaman en Bodrum

De Turkse overheid geeft aan dat vooral de vliegvelden Dalaman en Bodrum veel problemen hebben met het verwerken van het (bijna verplichte) E-visum. Natuurlijk hoeven de reizigers hier niet de dupe van te zijn, op het moment dat het systeem uw e-visum niet kan lezen kunt u dan ook gewoon het land betreden. Natuurlijk moet u wel altijd een e-visum bij u hebben, eventueel kan een vliegveldmedewerker uw visum namelijk ook handmatig controleren. Er is niet voldoende personeel aanwezig op de vliegvelden om alle visums handmatig te kunnen controleren, het is dus goed mogelijk dat u in de aankomende weken niet wordt gecontroleerd op het vliegveld.

E-visum Turkije nog altijd verplicht

Natuurlijk is het absoluut niet verstandig om zonder visum naar Turkije te reizen, tenslotte worden er nog steeds volop handmatige controles uitgevoerd. Op het moment dat u geen geldig visum kunt tonen op het vliegveld, dan dient u een nieuwe te kopen op het vliegveld. Daarnaast bestaat ook de mogelijkheid dat u het land niet verder mag betreden, dan zit de vakantie er dus wel erg vroeg op.

Vanaf 1 november alleen nog maar e-visums voor Turkije

Vanaf 1 november 2014 is het aanvragen van een E-visum verplicht. Tot nu toe biedt de Turkse overheid nog steeds niet de mogelijkheid om het formulier in het Nederlands in te vullen en te betalen met iDEAL en Mister Cash. Bij ons kunt u ook het visum Turkije aanvragen voor een bedrag van €24,95, uiteraard kunt u bij ons met iDEAL en Mister Cash betalen!

Terug naar overzicht