Veilig betalen met IDEAL, levering binnen 12 uur Visum aanvragen

Diepzeeduiken in Turkije

Goedkoopste e-visum Turkije van Nederland

Als u ervan geniet om te duiken dan kunt u in Turkije prachtige plekken vinden om te duiken. Aan de kustlijn van Turkije vindt u een diversiteit aan onderwaterplekken die zeer de moeite waard zijn voor de duikliefhebber. De onderwaterwereld voor de kustlijn van Turkije heeft vele historische en culturele schatten zoals gezonken schepen, koud watergrotten, vliegtuigen uit de oorlog en de restanten van verzonken steden. Bij vrijwel iedere badplaats langs de kust kunt u duikfaciliteiten vinden, alsmede professionele duikscholen waar u een PADI-cursus op diverse niveaus kunt volgen. Zowel voor de beginners als de ervaren duikers zijn er volop mogelijkheden.

Hier vindt u een beschrijving van enige prachtige plekken in Turkije om te duiken.

Antalya

Dichtbij Antalya vindt u diverse interessante duikplekken. Zo ligt er slechts op één kilometer afstand van de jachthaven van Antalya een Frans militair transportschip: “San Didier”. Dit schip met een lengte van zeventig meter ligt op een diepte van 18 tot 34 meter. Als u een duik wilt maken naar het schip heeft u wel een speciale toestemming nodig van de Antalya Government en de Marine Police Department.

Westelijk van Antalya vindt u de restanten van een vrachtschip dat hier op de klippen is gelopen. Onderzoek uit 1960 heeft aangetoond dat het schip dateert uit 1300 v.C. Oostelijk van Antalya vindt u Hadley’s Harem, een Amerikaanse B-24 bommenwerper. Na een aanvalsvlucht keerde de B-24 terug naar zijn basis op Cyprus maar werd neergehaald. Ook voor deze duik heeft u een speciale toestemming nodig.

Kas

Een van de top locaties om te duiken in Turkije is Kas en is genoteerd in de top-50 van beste duiklocaties in de wereld. Zowel voor beginners als voor gevorderden. Hier zwemt u samen met haaien, tonijn, roggen en als u geluk heeft zelfs met grote zeeschildpadden.

Op negen kilometer afstand van de kust van Kas kunt u duiken naar de restanten van een vrachtschip uit de 14e eeuw v. C. en een Italiaans vliegtuigwrak uit de Tweede Wereldoorlog.

Marmaris

U zult fantastische duikplekken kunnen vinden in de baai van Marmaris. Op een diepte van 24 meter kunt u naar een 800 jaar oud wrak uit de Ottomaanse tijd duiken en zijn er diverse onderwatergrotten te vinden.

Bodrum

Bij Bodrum zijn er twee koraalriffen waar u fantastisch kunt duiken. De ‘Big Reef’ en het wrak van het 37 meter lange marineschip TCG Pinar I.

Fethiye

Dit is een waanzinnig mooie plek om te duiken. Er zijn diverse duikplekken van ondiepe baaien tot kleine riffen en grotten, enorme muren en onderwatertunnels. De drukste duikplek is Dalyan Bay, waar u veel verschillende soorten vissen zult kunnen zien. De allermooiste duikplek van Fethiye is Afkule Wall, met haar kleurrijke koraal en een bijzondere grot.

Dit zijn niet alle plekken; er zijn nog veel meer prachtige plekken in Turkije om te duiken! Gaat u duiken in Turkije dit jaar? Denk dan nog wel even aan het aanvragen van een visum Turkije.

Terug naar overzicht