Veilig betalen met IDEAL, levering binnen 12 uur Visum aanvragen

De noodtoestand Turkije: reisadvies en visum

Goedkoopste e-visum Turkije van Nederland

Wanneer je naar Turkije reist is het wel de bedoeling dat je daar van een geslaagde vakantie kan genieten. Hier heb je onder andere een visum Turkije voor nodig, maar er komt nog meer bij kijken. De politieke spanningen lopen hoog op in Turkije en er is dan ook een noodtoestand uitgeroepen, waardoor je voor je vakantie goed op het actuele reisadvies dient te letten. Wanneer je dit in acht neemt tijdens de noodtoestand Turkije kan je zo de grootste risico’s vermijden en zo alsnog genieten van een heerlijke ontspannen en veilige vakantie in Turkije.

Hoe onveilig is het momenteel in Turkije?

Door de huidige verkiezingen in Turkije en de problemen in buurlanden als Syrië en Irak is er op het moment veel politieke onrust en zijn er terroristische dreigingen. Hierdoor geldt er een noodtoestand in Turkije, maar dat betekent niet gelijk dat je hier niet veilig op vakantie kan. Wanneer je een aantal adviezen goed in acht neemt is het gewoon mogelijk om in alle veiligheid te genieten in Turkije.

Let op het actuele reisadvies

Controleer altijd het actuele reisadvies voor Turkije voor vertrek. Hierin wordt aangegeven wat de huidige situatie is en welke gebieden je beter kan vermijden, maar je vindt er ook tips om je vakantie zo veilig mogelijk te maken. Natuurlijk geldt, net als voor elk ander vakantieland, dat het gewoonweg niet mogelijk is om alle risico’s in het land uit te sluiten, maar door goed het advies in acht te nemen kunnen al een hoop risico’s vermeden worden. Zo kan je bijvoorbeeld vast met de bestemming rekening houden en de grensgebieden met Armenië, Irak en Syrië en het zuidoostelijke gebied van Turkije vermijden om problemen te voorkomen.

Vraag op tijd je visum Turkije aan

Je hebt het reisadvies voor Turkije bekeken en in acht genomen, en de reis is geboekt. Vervolgens moet je niet vergeten om het visum voor Turkije aan te vragen. Iedere reiziger zonder een Turks paspoort dient in het bezit te zijn van een reistoestemming om Turkije binnen te kunnen. De aanvraagprocedure is eenvoudig en is in de meeste gevallen ook snel geregeld, maar desondanks komen veel mensen (te) laat achter de regeling. Wanneer je geen problemen op het vliegveld wilt hebben kan je het beste zo snel mogelijk al het visum voor Turkije aanvragen, door het bijvoorbeeld direct na het boeken van de reis zelf te doen. Ook moet je goed opletten dat je de juiste gegevens invult, zodat je niet alsnog in de problemen komt door een enkele typefout op je visum. Wanneer je in het bezit bent van een Nederlands of Belgisch identiteitsbewijs kan je het visum heel eenvoudig hier online aanvragen.

Blijf opletten tijdens je vakantie in Turkije

Om je vakantie zo veilig mogelijk te laten verlopen doe je er slim aan om in Turkije zelf ook nog goed op te blijven letten. Blijf dan ook goed het lokale nieuws volgen zodat je altijd op de hoogte bent van wat er in Turkije gaande is, en meld je reis aan bij de ambassade. Daarnaast kan je het beste drukke plaatsen en massabijeenkomsten vermijden, en volg ook altijd de instructies van de lokale politie op. Zij weten nou eenmaal het beste wat er gebeurt en wat jij het beste kan doen. Kom je toch in een onveilige situatie of in problemen terecht? Contacteer dan altijd de ambassade.

Waar je ook heen gaat, er zijn altijd bepaalde risico’s verbonden aan het op reis gaan. Daarom moet je je altijd goed voorbereiden, door bijvoorbeeld het visum tijdig aan te vragen en het reisadvies goed in de gaten te houden, maar ook tijdens de reis moet je alert blijven. Op deze manier kan je alsnog genieten en ontspannen van een welverdiende vakantie. Begin dus direct met het voorbereiden van je vakantie, en vraag hier vast het visum Turkije aan.

Terug naar overzicht