Veilig betalen met IDEAL, levering binnen 12 uur Visum aanvragen

De leukste bezienswaardigheden tijdens jouw herfstvakantie in Turkije

Goedkoopste e-visum Turkije van Nederland

De zomervakantie ligt inmiddels achter ons. Reden te meer om alvast na te denken over een warme bestemming voor de herfstvakantie. Turkije is dan een prima keuze. In dit seizoen lopen de temperaturen nog makkelijk op tot gemiddeld 25 graden. Turkije bezoeken in de herfstvakantie geeft je naast warmte nog meer voordelen. De populaire badplaatsen zijn rond deze tijd van het jaar namelijk een stuk rustiger dan in het zomerseizoen.

Zo kom je niet alleen lekker tot rust, maar ben je tevens in de gelegenheid om op je gemak de leukste bezienswaardigheden te bezoeken. Door een herfstvakantie naar Turkije te boeken heb je meer dan alleen een zonovergoten tijd in het vooruitzicht. We hebben alvast een aantal leuke must-do’s in Turkije voor je op een rij gezet.

1. Cultuur snuiven tijdens de herfstvakantie in Turkije

Nu het massatoerisme van de zomerperiode goed en wel is vertrokken, is het de hoogste tijd om te genieten van de cultuur in dit prachtige land. Turkije is namelijk niet alleen bekend om haar prachtige stranden en all-inclusive resorts. Als je een liefhebber bent van cultuurhistorische hoogstandjes, bezoek je deze dan ook het beste in de herfstvakantie.

Zo is een bezoek aan Efeze een echte aanrader. Deze oude plaats was vroeger een bekende havenstad, maar je vindt er ook Griekse invloeden. Zo zijn het amfitheater en de oude bibliotheek van Celsus in Efeze zeker een bezoek waard. In combinatie met de indrukwekkende opgravingen uit het tijdperk van ruim 1100 jaar voor Christus, ben je zeker van een indrukwekkende vakantiedag.

Ben je meer een liefhebber van natuurfenomenen? Dan mag je een bezoek aan Pamukkale zeker niet missen. Hier vind je tal van bronnen die kalkrijk water bevatten. Je kunt zelfs een helend bad nemen in de bronnen van Hierapolis. Maar ook het eeuwige vuur van Chimaera is een aanrader. Dit altijd brandende vuur ontvlamt vanuit de bergrotsen. De wandeling bergopwaarts vergeet je dan ook snel bij het zien van dit indrukwekkende natuurverschijnsel. Je vindt het eeuwige vuur van Chimaera in Cirali.

2. Trendy Istanboel bezoeken tijdens de najaarsvakantie

Als je tijdens de herfstvakantie aan de Turkse Rivièra verblijft, staat een bezoek aan Istanboel garant voor een heerlijke dagtrip. Deze hippe stad geeft je het beste van zowel Oosterse als Westerse invloeden. Istanboel herbergt tevens veel mooie bezienswaardigheden. Daarbij kun je denken aan de blauwe moskee die je zelfs van binnen kunt bewonderen.

Zin in een dagje shoppen? In Istanboel kun je urenlang struinen over de immens grote Bazaar. Geniet van handwerk producten én het lekkerste Turkse eten. Istanboel is zeer geschikt om te bezoeken tijdens de herfstvakantie. Je hebt geen last van hordes toeristen en ook de temperatuur is perfect. Aangenaam warm maar niet verdreven heet.

3. Herfstvakantie vieren aan de Turkse Rivièra

De Rivièra van Turkije bestaat uit een aantal populaire badplaatsen. Enkele voorbeelden daarvan zijn Marmaris, Alanya en natuurlijk Kusadasi met zijn indrukwekkende haven. Je kunt hier niet alleen genieten van een ontspannen strandvakantie, maar ook de meest prachtige bezienswaardigheden bezoeken. Tijdens je herfstvakantie in Turkije kun je tevens eenvoudig de overstap maken naar het Griekse Rhodos. Dit doe je het beste vanuit het welbekende Marmaris. Zo bezoek je in je herfstvakantie zowel Turkije als Griekenland.

De plaatsen aan de Turkse Rivièra zijn ook bij uitstek geschikt voor een ontspannen dagje terras. Terwijl je nipt van een verfrissend drankje, geniet je van het aangename klimaat en het gezellige rumoer om je heen. Aan de Turkse Rivièra kun je tevens van cultuur genieten. In Antalya vind je bijvoorbeeld een prachtig historisch centrum dat de naam Kaleici draagt.

Het oude stadsgedeelte ademt nostalgie en puurheid uit. Dit komt mede omdat dit gebied vroeger omsloten was met een stadsmuur. Je kunt er ontspannen wandelen door de smalle authentieke straatjes en genieten van goed bewaard gebleven bouwwerken. Met een bezoek aan Kaleici waan je je even in de oudheid van Turkije. En dat terwijl de moderne stad Antalya op een steenworp afstand ligt.

Visum aanvragen voor een herfstvakantie in Turkije

Last but not least: vergeet zeker niet online een Turkije visum aan te vragen voordat je gaat genieten van een zonovergoten herfstvakantie. Ook in dit seizoen is een visum namelijk verplicht. Dit kun je doen op het vliegveld in Turkije, maar in de meeste gevallen wordt je dan geconfronteerd met hoge kosten en een lange wachtrij. Een Turkije visum aanvragen doe je dan ook het beste online. Dit is binnen een aantal minuten geregeld. Daarnaast scheelt het online aanvragen van een visum je ook nog eens behoorlijk in de kosten. Het geld dat je hiermee bespaart kun je natuurlijk beter besteden aan jouw herfstvakantie in Turkije.

Terug naar overzicht