Veilig betalen met IDEAL, levering binnen 12 uur Visum aanvragen

Checklist voor vakantie in Turkije

Goedkoopste e-visum Turkije van Nederland

Wanneer u naar Turkije gaat reizen voor vakantie, dan dient u bepaalde objecten zeker niet te vergeten. Wanneer u deze checklist aanhoudt dan weet u zeker dat u de belangrijkste zaken niet zal vergeten.

Legitimatiebewijs

Waar u ook heen gaat, u heeft altijd een geldig legitimatiebewijs nodig. Zo geldt dit ook voor Turkije. U heeft niet per se een paspoort nodig om naar Turkije te reizen: ondanks dat het land geen lidstaat is van de Europese Unie is een Nederlandse identiteitskaart ook voldoende. Zorg er wel voor dat wanneer u naar Turkije reist uw identificatiebewijs nog minstens zes maanden geldig bij uw aankomst in Turkije.

Visum

In Turkije geldt de visumplicht en dus heeft u als Nederlander een visum nodig. Voor toeristische reizen dient u dit vooraf online aan te vragen. Hier zal u €21,90 voor moeten betalen. U kunt eenvoudig en snel het visum online aanvragen. U ontvangt het visum vervolgens per e-mail binnen 12 uur, en in veel gevallen is het vaak al binnen één uur geleverd.

Betaalpassen

In principe kan u in Turkije gewoon betalen met uw Nederlandse bankpas. Net als in Nederland werkt Maestro over het algemeen ook gewoon in Turkije. Zorg er wel voor dat uw pinpas gedeblokkeerd is voor buiten de Europese Unie. De meeste banken blokkeren standaard het gebruik van de pas buiten de EU om zo misbruik te kunnen voorkomen. Informeer voor vertrek of u uw bankpas in Turkije kan gebruiken. In veel gevallen kan u heel eenvoudig online uw pas deblokkeren voor buiten de EU.
Ook is het mogelijk om in Turkije met creditcard te betalen. In Nederland worden meestal American Express, MasterCard of VISA creditcards gebruikt, en deze types werken over het algemeen ook in Turkije.

Belangrijke documenten

Met uw legitimatiebewijs, visum en betaalpassen komt u al een heel eind, maar er zijn nog een aantal documenten die u mee dient te nemen. Vergeet daarom je vliegtickets en hotelreserveringen niet, maar neem ook uw verzekeringspasjes van ziektekostenverzekeringen en reiskostenverzekeringen mee. Daarnaast is het verstandig om een aantal aanvullende gegevens mee te nemen, zoals de telefoonnummers van verzekeringen, van uw reisorganisatie en uw overnachtingen. Ook de adresgegevens van uw overnachtingen kunnen van pas komen. Schrijf voor de zekerheid ook de telefoonnummers van lokale instanties als de politie en het ziekenhuis op.
U doet er ook slim aan om kopieën van de belangrijke documenten mee te nemen. Wanneer u het originele document kwijtraakt kunt u zo altijd de kopie nog beraadslagen. Doe dit vooral van het legitimatiebewijs en het visum, maar ook van de reistickets en reserveringen.

Overige zaken

Wanneer u bovenstaande objecten bij u heeft zit u in ieder geval al goed, maar er zijn een aantal zaken die ook erg handig kunnen zijn. Vergeet bijvoorbeeld uw medicijnen, contactlenzen en bril niet. Ook het inlog-apparaatje van uw bank kan van pas komen.
Zaken als kleding en toiletartikelen liggen voor de hand, maar indien u wat vergeet is dit altijd goed aan te schaffen op uw bestemming. Vergeet vooral uw legitimatiebewijs, uw visum, uw bankpassen en de andere belangrijke documenten niet en dan komt uw vakantie sowieso goed.

Terug naar overzicht