Veilig betalen met IDEAL, levering binnen 12 uur Visum aanvragen

Cappadocië: Winter Wonderland

Goedkoopste e-visum Turkije van Nederland

Cappadocië, met zijn wonderlijke kegelvormige heuvellandschap is mooi in alle seizoenen, maar in de winter is het echt een Winter Wonderland.

Een van ’s werelds grootste natuurwonderen

Cappadocië ligt midden in Turkije, zo’n 3,5 uur rijden van Ankara. Ver weg van de meeste toeristische oorden, maar toch is dit een drukbezocht gebied. Dat is niet voor niets! Cappadocië heeft een van de meeste bijzondere landschappen, die bestaan uit grillig gevormde heuvels en uitgebreide ondergrondse netwerken.

Het landschap is meer dan 30 miljoen jaar geleden door vulkaanuitbarstingen ontstaan. Deze uitbarstingen van tufsteen en kalksteen zijn in de loop van de jaren langzaam verworden tot een grillig landschap. Als je hier doorheen loopt, waan je je op Mars of op de filmset van een of andere Science Fiction film.

Wonen in een grot

Omdat tuf- en kalksteen relatief zacht zijn, hakten mensen woningen en kerken uit onder de grond en in de heuvels. Tot de jaren 70 van de vorige eeuw woonden er zelfs nog mensen in deze grotten. Inmiddels is dat niet meer toegestaan, maar er woont nog een enkeling. Tegen een kleine vergoeding mag je vaak hun kegelwoning van meerdere verdiepingen bekijken.

Daarnaast kun je in het gebied grotkerken met Byzantijnse fresco’s bewonderen en ondergrondse steden bezoeken. Deze werden vaak gebruikt in tijden van oorlog. De bewoners van de streek vluchtten onder de grond, rolden een zware steen voor de toegang en wisten via een uitgebreid netwerk te ontkomen aan de vijand. Wees gerust, de steen rollen ze niet meer voor de deur, dus je kunt best een kijkje nemen als je niet extreem claustrofobisch bent.

Voor alle seizoenen

Ook kun je Cappadocië vanuit de lucht bewonderen, in een luchtballon. Uitkijkend over dit maanlandschap zul je begrijpen dat het op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Deze regio van Turkije is in elk seizoen mooi: in de lente met alle ontluikende bloesem, in de zomer met zijn woestijnachtige uitstraling, in de herfst met de gekleurde blaadjes aan de bomen, maar ook zeker in de winter als er sneeuw ligt! Dat maakt dit landschap nog surrealistischer dan het al is.

Rondreizen

Er zijn veel aanbieders die rondreizen naar Cappadocië aanbieden, zowel in Nederland als in Turkije. Het leukste is om er een te kiezen waarbij je overnacht in een grothotel. Kijk dan vooral ’s ochtends vroeg naar de honderden luchtballonnen die opstijgen tegen de gekleurde lucht van de zonsopgang.

Als je Cappadocië wilt bezoeken, vergeet dan niet vooraf een e-visum aan te vragen. Dat is zo geregeld op onze website. Je kunt makkelijk betalen met iDEAL en je ontvangt binnen 12 uur je visum in je mailbox.

Terug naar overzicht