Veilig betalen met IDEAL, levering binnen 12 uur Visum aanvragen

Boottochten Fethiye

Goedkoopste e-visum Turkije van Nederland

Haven Fethiye Iedereen wil Ölüdeniz gezien hebben. Maar als je het daar veel te druk vindt zijn er nog verlaten baaien met een mooi kleurenspel. Dat bestaat uit het groen van de naaldbomen en het turquoise van de zee.
Vanaf de promenade kan je boottochtjes maken. Op de promenade liggen ‘s avonds typische gulet-zeilboten voor anker. Er staat een informatiestand waar je in de namiddag beter kunt boeken. Het middageten bij een tochtje is altijd inbegrepen.

Twaalf eilanden

Het mooiste en leukste uitstapje is genoemd naar de 12 eilanden. Dat is in de golf van Fethiye. Ze noemen het meestel de 12 eilanden boottocht. De boot gaat vijf keer voor anker voor een zwemstop bij een verlaten strand. De boot stopt meestal als eerst in Göbün Bay. Dat is aan het zuidwesten van de golf. Het is een diepe en beschutte baai. In de avond gaan er veel zeilboten voor anker. Steek de heuvelrug naar het westen over, daar is een kleine baai genoemd Cavy Bay. Daar is een klein zandstrand. Dan gaat de boot naar de volgende stopplaats, dat is Cleopatra Hamam. Er is een legende dat de Egyptische koningin Cleopatra daar gebaad heeft. Dat bad is gevoed vanuit een warme bron. Dat kwam door een aardbeving die nu gedeeltelijk in zee verdwenen is. De bron is nog wel actief.

Het eerste echte eiland is Dockyard Island. Deze baai ziet er uit als een meer met een smal toegangskanaal. Het ligt zeer beschut voor de wind. De grieken hadden in de Ottomaanse tijd hier een scheepswerf. Je kan heerlijk zwemmen bij de volgende stop. Je komt dan bij de vlakke zandbank van Flat Island. Het 1,5 km stand van Flat Island is omgeven met kleine eilandjes. Het is mogelijk om naar een van de eilandjes toe te zwemmen om daar naar de zoutmeertjes te kijken. Red Island is het laatste station. Het is genoemd naar de rode aarde op het eiland. Als je geen zin hebt om te zwemmen, dan kan je ook naar de zonsondergang kijken.

De trekpleister van Fethiye is Samanlik. Dat is een onbebouwd strand met een grote waterglijbaan. Wat ook mooi is, is de Akvaryumbaai met heel helder water. Daar kan je goed snorkelen en vissen bekijken.

Terug naar overzicht