Veilig betalen met IDEAL, levering binnen 12 uur Visum aanvragen

Bezienswaardigheden in Istanbul

Goedkoopste e-visum Turkije van Nederland

Istanbul heeft ontzettend veel bezienswaardigheden. De stad is immers verkozen tot Culturele Hoofdstad van Europa. Hierbij een greep uit de leukste bezienswaardigheden:

Het Topkapipaleis

Het Topkapipaleis is een van de drukst bezochte bezienswaardigheden van Istanbul. In 1459 werd de bouw van het paleis gestart en deze was in 1465 afgerond. Het paleis bestaat uit meerdere hoven. Via de Keizerlijke Poort kom je uit op het eerste hof: het Seraglio-punt. Vervolgens kom je uit op de Poort van de Groet. Hier staan diverse gebouwen, zoals een bakkerij, een hospitaal en paardenstallen. Het derde hof is de privékamer dat gebruikt werd door het personeel. De schatkamer is hier ook te vinden. Het laatste hof was de tuin van de sultan die destijds aan de macht was.

Hagia Sophia

Het Hagia Sophia (ook wel: Aya Sophia) is een voormalig kathedraal moskee. Het gebouw dient tegenwoordig als museum en staat genoteerd op de Werelderfgoedlijst. In 2013 was er felle kritiek op het gebouw omdat het weer omgetoverd werd tot een moskee. Buurland Griekenland vindt dat het land zich islamiseert en geen kansen biedt aan Christenen. Desondanks heeft het museum ruim twee miljoen bezoekers per jaar en het is ook zeker de moeite waard om het museum te bekijken.

Sultan Ahmetmoskee

De Sultan Ahmetmoskee staat bekend als ‘’Blauwe Moskee’’. De moskee maakt namelijk vooral gebruik van blauwe tegels. Het gebouw werd tussen 1609 en 1616 gebouwd en is nu een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Istanbul. De moskee is omringd door zes minaretten. De minaretten zijn de op twee na hoogste ter wereld.

Het Archeologisch Museum van Istanbul

Het Archeologisch Museum van Istanbul weidt zich aan het oude Midden-Oosten en de Griekse en Romeinse tijden. Het museum is in het bezit van ruim 1 miljoen historische objecten. Enkele belangrijke objecten in het museum zijn de sarcofaag van Alexander de Grote, stukken van de ketting van Constantinopel en het eerste grensverdrag van Kadesh. Het museum trekt jaarlijks ruim 350.000 bezoekers.

Dolmabahçe Paleis

Het Dolmabahçe Paleis is een paleis dat gebouwd is in de 19e eeuw. Ten tijde van het Ottomaanse Rijk diende het paleis als administratief centrum voor de sultan. Het gebouw heeft destijds veel geld gekost door de enorme hoeveelheid goud dat gebruikt werd voor het interieur. Het gebouw heeft een oppervlakte van ruim 45.000 m² en heeft ruim 280 kamers. Het paleis is geopend van dinsdag t/m zondag. Je mag helaas geen foto’s maken in het paleis.

Visum voor Istanbul

Reist u binnenkort naar Istanbul om een van de bovenstaande bezienswaardigheden te bezoeken? Vergeet niet van te voren een visum Turkije aan te vragen, zodat u met gemak en snel deze bijzondere bezienswaardigheden kunt bezoeken.

Terug naar overzicht