Veilig betalen met IDEAL, levering binnen 12 uur Visum aanvragen

Bezienswaardigheden in Çanakkale

Goedkoopste e-visum Turkije van Nederland

Çanakkale, een stad in het noordwesten van Turkije, is vooral bekend om haar typische ligging: de stad ligt aan twee kanten van de Dardanellen, de zeestraat die de Zee van Marmara met de Egeïsche Zee verbindt. Niet voor niets is de stad in het verleden regelmatig het toneel geweest van belangrijke veldslagen! Vandaag de dag is Çanakkale echter vooral een prachtige plek om vakantie te houden, dankzij de schitterende omgeving en de talloze interessante bezienswaardigheden die er te vinden zijn.

Divers en modern

In Çanakkale wonen mensen uit allerlei verschillende bevolkingsgroepen met elkaar samen, en die samensmelting van culturen is zeker nog overal terug te zien. Zo dragen oudere mensen hier nog altijd hun eigen klederdracht. Toch is Çanakkale allesbehalve ouderwets: in de jaren ’70 heeft de overheid flink in de stad geïnvesteerd, en ook vandaag de dag is het daarom nog één van de modernste steden van Turkije. Dat betekent niet alleen dat je er een schone, comfortabele omgeving treft, maar ook dat er voldoende accommodatie is voor de vakantiegangers die hier ‘s zomers naartoe komen.

Twee belangrijke veldslagen

De eerdergenoemde strategische ligging aan de Dardanellen heeft ervoor gezorgd dat Çanakkale in verschillende oorlogen een rol gespeeld heeft. Eén van de bekendste en meest tot de verbeelding sprekende voorbeelden is de Trojaanse oorlog, die door Homerus beschreven werd in de Ilias. Nog steeds zijn de muren van het oude Troje – Truva in het Turks – nog in de buurt te bezichtigen. Verder speelde Çanakkale een belangrijke rol in de Eerste Wereldoorlog, toen de Slag om Gallipolli in deze regio uitgevochten werd. 25 april is nog altijd een herdenkingsdag, waarop de vele slachtoffers van die strijd geëerd worden.

Andere bezienswaardigheden in Çanakkale

Maar natuurlijk bestaat niet de hele geschiedenis van Çanakkale uit oorlog! De stad heeft bijvoorbeeld ook een belangrijke rol gespeeld als producent van keramiek in het Ottomaanse rijk, iets dat uitgebreid belicht wordt in het plaatselijke archeologische museum. Hier vind je ook talloze andere kostbare schatten uit de oudheid. Daarnaast heeft Çanakkale een heerlijke keuken te bieden. De regio staat vooral bekend om zijn kaas, maar ook de wijnen en vis zijn uitstekend. Ten slotte is Çanakkale een perfecte uitvalsbasis voor tripjes naar omliggende eilanden, dorpen en natuurgebieden. Zo is er altijd genoeg te doen!

Terug naar overzicht