Veilig betalen met IDEAL, levering binnen 12 uur Visum aanvragen

Actuele visum Turkije regels voor reisdocumenten in 2020

Goedkoopste e-visum Turkije van Nederland

Het is niet altijd even duidelijk wat nou precies de regels zijn voor het aanvragen van een visum voor Turkije. Er zijn tegenstrijdige berichten over de geldigheid van je paspoort of identiteitskaart, soms wordt er aangegeven dat het wel mogelijk is om met een noodpaspoort te reizen en dan weer niet, en ook verschilt het bericht of er wel of niet een visum aangeschaft kan worden op het vliegveld. Daarom hebben wij alles uitgezocht en de actuele regels voor je op een rijtje gezet.

Geldigheid visum

Het elektronische visum werd in 2014 ingevoerd en is sindsdien niet gewijzigd. Het visum is dan ook nog steeds geldig voor een periode van 180 dagen waarin je in totaal 90 dagen bij elkaar opgeteld in Turkije mag zijn.

Geldigheid reisdocument

De Turkse autoriteiten hebben de regels omtrent de geldigheid van reisdocumenten regelmatig veranderd, waarbij het paspoort de ene keer ruim negen maanden geldig moest zijn, dan hoefde het maar drie maanden geldig te zijn, en vervolgens diende het paspoort minstens acht maanden geldig te zijn. Verschillende reisbureaus en andere visumwebsites hanteren soms nog oude regels en het Turkse consulaat kan ook niet altijd duidelijkheid over de huidige regels geven, wat dan ook voor veel verwarring zorgt.

Gelukkig geeft de website van de Turkse overheid meer duidelijkheid, en dit zijn dan ook de regels die wij regelmatig controleren en hanteren. Sinds oktober 2015 is het dan ook zo dat het paspoort bij aankomst in Turkije nog minstens zes maanden geldig dient te zijn. Het visum is dan ook alleen aan te vragen wanneer het paspoort nog een geldigheid heeft van minstens zes maanden op het moment dat de geldigheid van het visum ingaat. Is je paspoort niet lang genoeg geldig, dan dien je eerst een nieuw paspoort aan te vragen voor je een visumaanvraag voor Turkije in kunt dienen.

Let op, dit geldt alleen voor het paspoort. Wanneer je met een identiteitskaart reist hoeft deze niet nog voor een bepaalde periode geldig te zijn en kan je vrij naar Turkije reizen, zolang je identiteitskaart in ieder geval geldig is gedurende je gehele verblijf in Turkije. Je kan dus gewoon met een identiteitskaart reizen wanneer deze de dag nadat je Turkije hebt verlaten al verloopt. Er wordt bij het aanvragen van een visum Turkije niet gekeken tot wanneer jij in Turkije verblijft, dus controleer zelf goed of de vervaldatum van je identiteitskaart later is dan de datum dat je terug naar huis vliegt.

Het visum aanvragen met een noodpaspoort

Ook over noodpaspoorten is niet veel duidelijkheid of deze wel of niet gebruikt kunnen worden om het visum voor Turkije aan te vragen. Uit de regels blijkt alleen maar dat het paspoort lang genoeg geldig moet zijn, en er is nergens te vinden dat een noodpaspoort niet als geldig gezien zou worden.

Het visum aanvragen met een vluchtelingenstatus

Er komen veel vragen binnen van mensen die geen Nederlandse nationaliteit hebben en een vreemdelingendocument of verblijfstatus hebben. Wanneer dit het geval is kunnen wij u helaas niet helpen. Er gelden namelijk andere regels voor dit soort documenten en u zal dan ook contact moeten opnemen met het Turkse consulaat.

Direct een visum Turkije aanvragen

Het visum kan je heel gemakkelijk via deze website aanvragen. De prijs voor het visum is €37,90 per persoon en dit kan via iDEAl of Bancontact betaald worden. Vervolgens wordt het visum zeven dagen per week geleverd, en je ontvang het al dezelfde dag.

Vraag direct uw E-visum aan!

Onze klanten beoordelen ons
gemiddeld met een:
Op basis van reviews