Veilig betalen met IDEAL, levering binnen 12 uur Visum aanvragen

9 zaken die je moet weten over handbagage

Goedkoopste e-visum Turkije van Nederland

De regels van handbagage voor een vlucht naar Turkije zijn verschillend per luchtvaartmaatschappij en de bestemming. Soms mag je slechts tien kilo meenemen inclusief het gewicht van de koffer. Als je meer mee wilt nemen kun je beter eerst contact opnemen met de vliegmaatschappij of het reisagentschap, ook als je bagage met afwijkende afmetingen mee wilt nemen zoals ski’s of een gitaar.

Bij de meeste vluchten mag je één stuk handbagage meenemen. Het gewicht verschilt maar de afmeting is vaak nog belangrijker, bij Transavia is het maximum 45cm x 40cm x 25 cm. Dit zijn de negen voornaamste zaken om rekening mee te houden, en de beste tips om zoveel mogelijk spullen mee te nemen!

1. Je kunt in de meeste winkels die koffers verkopen modellen vinden die precies op de maximale afmeting gemaakt zijn voor handbagage.
2. Kies bij voorkeur voor een soft-shell tas, bij een test vervormt deze eenvoudiger naar het controlerek bij de incheckbalie.
3. Soms wordt een cameratas als één stuk gezien, pak één tas in waarin eventueel een cameratas en laptoptas past naast de rest van de spullen.
4. Houd alle waardevolle zaken bij elkaar in één tasje. Dan raak je niets kwijt bij de scanner, en je kunt in het vliegtuig de meest belangrijke spullen bij je houden.
5. Flessen met vloeistoffen mogen niet meer dan 100ml bevatten, het totaal mag 1 liter niet overschrijden. Stop alle vloeistoffen, crèmes en lenzenvloeistof bij elkaar in één stevige en doorzichtige plastic zak. Neem bij medicijnen altijd een doktersverklaring mee.
6. Zorg dat je geen verboden spullen meeneemt. Naast wapens en messen moet je ook denken aan nagelvijlen, losse batterijen en schaartjes.
7. Bij de gewichtscontrole kijken ze alleen naar de tas. Heb je iets teveel ingepakt? Zorg dat je altijd een jas draagt met diepe zakken. Stop bij overgewicht wat spullen in je jaszakken, het personeel maakt daar helemaal geen probleem van.
8. Weeg de handbagage thuis en houdt een beetje speling, verdeel de last bij voorkeur over alle gezinsleden.
9. Textiel oprollen spaart meer ruimte dan vouwen, trek de dikste kleding aan.

En misschien nog wel de belangrijkste tip: Bedenk vooraf welke spullen je nodig hebt als handbagage. Heb je drie truien nodig op een vlucht van 3 uur naar een warm land? Koop die kleine tandpasta en deospray’s in plaats van de full-size variant. Je gaat uiteindelijk op vakantie naar Turkije, je gaat niet verhuizen!

Terug naar overzicht