Veilig betalen met IDEAL, levering binnen 12 uur Visum aanvragen

8 Tips voor een vlucht naar Turkije

Goedkoopste e-visum Turkije van Nederland

In het vliegtuig zitten is geen pretje. Het is koud, krap en de buurman zit vlak naast je. Ook de maaltijden zijn niet altijd even lekker. Met behulp van deze 8 vliegtips heb je de volgende keer een iets comfortabelere vlucht!

1. Kies voor comfort

Draag bij voorkeur loszittende kleding in het vliegtuig. Een joggingsbroek of een afritsbroek zijn goede voorbeelden hiervan. Een lekker ruimvallende trui is heerlijk om erboven te dragen. Je kunt deze dan eventueel ook nog als hoofdkussen gebruiken, indien je het toch te warm hebt. Je hoeft er niet trendy uit te zien in het vliegtuig, want het is immers geen modeshow.

2. Vermijd de middenstoel

De middenstoel is erg vervelend. Je hebt geen eigen armleuning en bovendien moet je over iemand heen ‘kruipen’ als je naar het toilet wilt. Indien je buurman slaapt, is het ook heel vervelend om hem of haar wakker te maken. Indien je van plan bent om te gaan slapen gedurende je reis, kun je het beste een raamstoel boeken. Daar zit je nog relatief comfortabel, omdat je je hoofd kan laten rusten tegen het raam.

3. Drink voldoende water

Voldoende vocht is ontzettend belangrijk. Zorg er daarom voor dat je genoeg drinkt. De voorkeur gaat uit naar water. De lucht aan boord is namelijk droger dan op de grond, waardoor je sneller uitdroogt. Bij lange vluchten kun je vaak gratis een bekertje water krijgen. Indien dat niet zo is, kun je nog even checken of het op de luchthaven goedkoper is. Dan scheelt je dat weer een paar euro.

4. Beweeg regelmatig

Vergeet niet af en toe eventjes lekker de benen de strekken. Lang stilzitten is immers niet goed voor de bloedsomloop. Af en toe een kleine wandeling maken door het vliegtuig kan dus geen kwaad.

5. Neem een koptelefoon mee

Op vrijwel alle lange vluchten is er een inflight entertainment system aan boord. Je kunt hierop onder andere films kijken en spelletjes spelen. Een koptelefoon wordt niet altijd uitgedeeld bij elke vliegmaatschappij. Soms is dit tegen betaling. Je doet er daarom goed aan om zelf een koptelefoon mee te nemen.

6. Neem een creditcard mee

Indien je snelle aankopen wilt doen, is het verstandig om een creditcard mee te nemen aan boord. Je kunt dan vlot betalen en je zit niet met allerlei kleingeld.

7. Oorpijn voorkomen

Veel mensen hebben last van oorpijn tijdens de vlucht. Om dit te voorkomen kun je van te voren neusspray kopen. Otrivin neusspray wordt vaak gebruikt tijdens vluchten. Deze neusspray heeft een bepaalde stof, waarmee het stijgen en dalen minder pijnlijk is voor je oren. Ook het kauwen op kauwgom helpt vaak om oorpijn te voorkomen.

8. Neem boeken of een E-reader mee

Bij lange vluchten ben je op den duur wel uitgekeken op de standaard programma’s, films en games in de inflight entertainment system. Je kunt daarom ook nog een aantal boeken meenemen, of misschien nog beter: een e-reader. Download van te voren wat leuke artikelen of oriënteer je alvast op je aankomende reis. Leer alvast wat woorden of kijk hoe je straks vanaf het vliegveld naar je hotel moet komen.
Deze 8 tips voor een vlucht naar Turkije zullen het hopelijk wat dragelijker maken!

Benieuwd hoe je vliegtickets goedkoop kunt verkrijgen? Klik hier voor tips voor goedkope vliegtickets naar Turkije.

Terug naar overzicht