Veilig betalen met IDEAL, levering binnen 12 uur Visum aanvragen

7 redenen voor een vakantie naar Turkije

Goedkoopste e-visum Turkije van Nederland

Turkije is één van de populairste vakantiebestemmingen van de afgelopen jaren, en het toerisme neemt nog steeds toe. Verrassend is dat niet, wanneer je weet hoe veel het land te bieden heeft! We geven je aantal redenen waarom Turkije een bestemming uit duizenden is.

1. Zo goedkoop als je zelf wilt


Turkije is een land waar iedereen wel een geschikte verblijfplaats kan vinden, ongeacht je budget of je precieze wensen. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om je vakantie in een luxe all-inclusive resort door te brengen, waar je alle mogelijke faciliteiten binnen handbereik hebt – maar als je het niet te duur wilt maken, kun je bijvoorbeeld ook in een knus appartementje overnachten dat door een plaatselijke familie gerund wordt. Zo krijg je ook nog eens de beste tips van locals! Verder kun je je prijs nog verder beïnvloeden met kortingen, die je bijvoorbeeld krijgt door ruim op tijd te boeken. Zo kan Turkije zelfs in het hoogseizoen heel voordelig zijn!

2. Luxueus en all-inclusive


Zoals we hierboven al noemden, kun je in Turkije voor allerlei all-inclusive vakanties kiezen, zodat je tijdens je reis heerlijk kunt ontspannen. Ook dat gaat weer in allerlei soorten en maten! Ga je voor drie maaltijden per dag of voor eten dat 24/7 tot je beschikking staat? Kies je voor drankjes in de avond of sla je die over? Je kiest zelf waar jij en je portemonnee tijdens de vakantie aan toe zijn.

3. De gastvrijheid van Turkije


Niet alleen in hotels, maar ook op straat merk je overal hoe gastvrij de lokale Turkse bevolking is. Mensen staan ieder uur van de dag voor je klaar me uitstekende service, en wanneer je op de bazaar loopt zul je vast en zeker een keer een glaasje echte Turkse thee aangeboden krijgen. Toeristen krijgen vaak zelfs een lichtere variant, omdat ze de sterke smaak van de thee niet gewend zijn! Overigens zijn de tulpvormige glaasjes waarin de thee geschonken wordt een ontzettend leuk souvenir om mee naar huis te nemen.

4. Leuk voor de kinderen


Een ander voordeel van Turkije is dat ook kinderen het er ontzettend naar hun zin zullen hebben. Veel hotels hebben een speciaal kinderprogramma met leuke activiteiten, shows en clubjes voor de allerjongsten kinderen. Zo kun je zelf heerlijk ontspannen, terwijl je kinderen pret hebben en nieuwe vriendjes vinden. Verder kun je talloze zwembaden, waterparken en attracties bezoeken met de kleintjes. Sommige hotels hebben zelfs hun eigen minipretparkjes!

5. Cultuur én natuur


De hotels zijn in Turkije dus vaak van hoge kwaliteit, maar ook daarbuiten valt er geoeg te beleven! Schitterende natuur vind je bijvoorbeeld in het Taurusgebergte achter de Turkse Rivièra en op het prachtige schiereiland Bodrum, waar je de traditionele dorpjes kunt bezoeken. Of je nu de zee en de rivieren bevaart of in een jeep door de wildernis rijdt: de natuur is zonder uitzondering onvergetelijk.

Ook de Turkse cultuur is zonder twijfel een hoogtepunt. Dompel je onder in de sfeer van de markten en bazaars, en vergeet niet om af te dingen wanneer je souvenirs koopt! Ook talloze oudere moskeeën en andere religieuze gebouwen zijn de moeite van het bezoeken waard.

6. Heerlijk klimaat


Ten slotte is er natuurlijk nog het Turkse klimaat, dat ideaal is voor heerlijke zonvakanties. Zelfs in de winter zijn bewolkte dagen zeldzaam, waardoor je er ook erg goed kunt overwinteren. En dat voor een land dat maar vier uur vliegen van Nederland vandaan ligt! Vergeet niet van te voren een visum aan te vragen voor uw reis naar Turkije.

Terug naar overzicht