Veilig betalen met IDEAL, levering binnen 12 uur Visum aanvragen

7 redenen om met kinderen naar Turkije te gaan

Goedkoopste e-visum Turkije van Nederland

Een bestemming vinden voor de volgende vakantie met je kinderen is soms nog best lastig. Heb je ooit eens aan Turkije gedacht? Dan moet je dat zeker doen, want Turkije is een perfecte bestemming om met je kinderen heen te gaan, zoals deze 7 redenen aangeven.

1.Het is niet ver vliegen

Als je met kinderen op vakantie gaat wil je liever niet te lang onderweg zijn. Zo’n reis is al vermoeiend genoeg, en dan wil je niet dat de kleintjes ook nog eens een slecht humeur krijgen. Gelukkig zijn er zat plekken die al in een paar uur bereikbaar zijn, en zo ook Turkije! Istanbul is bijvoorbeeld al te bereiken in 3 uur tijd.

2. Het is een gastvrij en kindvriendelijk land

Turkije staat bekend als een vriendelijk en gastvrij land, en zo is het ook zeer kindvriendelijk. Niet alleen staat de bevolking altijd voor iedereen klaar, er zijn ook zat hotels en resorts waar kinderen meer dan welkom zijn, en die ook een speciaal kinderprogramma aanbieden.

3. Het is er bijna altijd lekker weer

Het zonnetje straalt bijna dagelijks in Turkije. Zeker het mediterrane gebied kent minstens 300 dagen per jaar waarop de zon zich laat zien. Geen natgeregende zomer, je kan gewoon elke dag heerlijk genieten van de warme zon.

4. Ze kunnen lekker spelen op het strand

De kustlijn van Turkije is ruim 6500 kilometer lang, en er zijn dus heel wat prachtige stranden te vinden. Denk hierbij aan witte zandstranden omringd door groene bomen en helderblauw water met vele gekleurde visjes, maar ook aan speciale stukken die afgezet zijn voor kinderen, zodat zij veilig op het strand en in het water kunnen spelen terwijl jij van de zon geniet.

5. Er is ontzettend veel te zien

Iedereen in het gezin zal de ogen uitkijken in Turkije. Van bijzondere steden met moskeeën op elke hoek en interessante musea tot aan prachtig uitgestrekte natuurgebieden en oude opgravingen, Turkije heeft het allemaal. Laat de kinderen lekker cultuur snuiven in Istanbul of maak een heerlijke wandeling door de bergen. Er is voor iedereen wel wat te doen.

6. Er gaat een wereld voor ze open

Turkije heeft een bijzondere cultuur en bijzondere tradities en dat kan een hele nieuwe wereld voor de kinderen zijn. Een bezoek aan één van de vele mooie moskeeën zal al heel bijzonder zijn, maar een bezoek aan een kleurrijke bazaar zullen ze al helemaal schitterend vinden.

7. Je kan bijzondere activiteiten met ze doen

Of het nou snorkelen in het prachtige water van de Middellandse Zee is of een bezoek aan Pamukkale, in Turkije kan je leuke activiteiten met de kinderen doen waar ze alleen maar van hebben kunnen dromen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een ballonvaart over Cappadocië?

Dus waar wacht je nog op? Turkije is een perfecte bestemming om met je kinderen mee te gaan. Hou er wel rekening mee dat je op tijd een visum aanvraagt, voor jezelf én voor de kinderen. Dit kan je heel makkelijk online doen.

Terug naar overzicht