Veilig betalen met IDEAL, levering binnen 12 uur Visum aanvragen

5 reisideeën voor Turkije

Goedkoopste e-visum Turkije van Nederland

Turkije is goed in het vermaken van buitenlandse bezoekers. De raad voor het toerisme benadrukt de gastvrijheid door middel van campagnes en belooft een warm welkom voor elke nationaliteit die hun land bezoekt. Dit zijn geen valse beloftes, vele toeristen hebben het vaak over de vriendelijke, warme instelling van Turkse mensen. Hier zijn 5 reisideeën voor Turkije die je een fantastische ervaring kunnen bieden.

Christelijke religieuze toeren

Je hoeft niet Christelijk of religieus te zijn om een religieuze toer te maken. Zelfs als je gewoon geïnteresseerd bent in de Bijbel of Bijbelse figuren, is toeren door de eeuwenoude Christelijke gebieden van Turkije een fantastische ervaring. In slechts 3 dagen kun je de overblijfselen van de Zeven Kerken van Revelatie aan de Egeïsche kust zien. Dit is vlakbij Ephesus, waar de beroemde Artemis opstanden plaatsvonden. Hier staat ook het huis van de Heilige Maagd Maria, waar ze geboren zou zijn.

In Selçuk stad staat de tombe van de Heilige Johannus in zijn basiliek. In de centrale Anatolische regio, thuisplaats van de Cappadociaanse vaders, zijn fantastische, eeuwenoude grotkerken te zien, met gerestaureerde Bijbelse fresco’s. In Turkije staat ook de eerste kerk van de wereld (Antakya) en de architectuur van het 14e-eeuwse Sumela klooster in Trabzon, zal je versteld doen staan.

Kunst en creativiteit

Als Turkije’s grootste stad is Istanboel een culturele smeltpot vol met muziek, dans, film en kunst. Ga 4 dagen lang op zoek naar kunstgalerijen en musea om een beter inzicht te krijgen in de artiesten van Turkije, en bekijk historische stukken zoals de schildpad trainer die momenteel te zien is in het Pera Museum. Het Museum voor de Moderne Kunsten in Istanboel is een goede plek om te beginnen. Andere galerijen zijn de Arter Gallerij, en Misir appartement, allebei beroemd vanwege hun kunstexhibities. Als je zelf creatief aan de slag wilt, kun je mijn ervaringen lezen over mijn schilder vakantie in Bodrum.

Turks eten

Elke regio van Turkije staat bekend voor een bepaald product. Het noordoostelijke Artyin produceert heerlijke honing, Kars is de koning van de kazen, Gaziantep staat bekend om hun pistachenoten, Antalya om hun sappige citrusvruchten, Beypazarı maakt heerlijk Kuru brood en de beste Turkse lekkernij komt uit Safranbolu en winkels in Kayseri, die heerlijke pastirma met knoflook verkopen.

De lijst is lang, maar als je een klein budget hebt, kun je nog steeds een geweldige ervaring hebben in Istanboel. Vele winkels gebruiken traditionele recepten om hun eten te maken. Zoals Gulluogly, dat bekent staat om de beste Turkse toetjes in Istanboel, vooral baklava. Hun methoden stammen van hun thuisplaats Gaziantep. Geef je op voor een dagtoer speciaal gericht op straatvoedsel in Turkije of volg een kookles zodat je dit zelf leert maken.

Ottomaanse paleizen in Istanbul

De Ottomaanse paleizen in Istanbul geven je een fantastisch inzicht in het ooit zo grote Turkse rijk. Begin bij Topkapi, het eerste huis van de sultans in Istanboel en een fantastisch groot complex, met vele kamers en keukens, harems en heilige relikwieën.

Meer dan 400 jaar later en een verandering in architectuur, design en decor is duidelijk zichtbaar in het Dolmabahçepaleis, het tweede imperiaalse paleis. Het is uitbundig versierd met goud, kristallen en luxe tapijten en is een van de meest dure paleizen ooit gebouwd. Andere paleizen zijn het Beylerbeyi en Yıldız paleis. Ook is er het Çırağanpaleis maar dit is erg duur.

Outdoor avontuur

In Turkije is er een enorme keuze aan outdoor activiteiten voor natuurliefhebbers. Luchtballonvaarten in Cappadocia zijn erg populair, hier is een ervaring voor nodig. Ook kun je een tandem paraglide rit maken van de Babadag bergen tot Ölüdeniz strand. De Kaçkar bergen zijn de favoriete bestemming voor vele wandelaars en klimmers, terwijl de resorts aan de kust vaak duikcentra en duikscholen hebben.

Raften is populair in Antalya, en canyoning is populair in Kaş, een klein maar gezellig visdorpje. Als je in de winter gaat, kun je naar een skiresort in Uludağ in het Bursa gebied. Golf fanaten zullen Belek geweldig vinden, hier vinden grote toernooien plaats en kun je ook lessen nemen.

Terug naar overzicht