Veilig betalen met IDEAL, levering binnen 12 uur Visum aanvragen

5 redenen waarom je in de meivakantie naar Turkije moet

Goedkoopste e-visum Turkije van Nederland

De meivakantie komt er alweer bijna aan, en dat is natuurlijk een perfecte tijd om er even op uit te trekken en iets van de wereld te ontdekken. Waarom zou je dan niet naar Turkije gaan? Er is genoeg te zien en te doen in Turkije en het is dé perfecte plek om even aan de dagelijkse sleur te ontkomen. Het land heeft van alles te bieden wat jou aan een heerlijk vakantiegevoel kan helpen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de volgende 5 redenen waarom Turkije dé plek is waar je deze meivakantie heen moet?

1. Kom tot rust op prachtige stranden


Turkije heeft een grote kustlijn aan de Middellandse Zee, en samen met een heerlijk warm Mediterraan klimaat is dit natuurlijk de perfecte plek om even heerlijk tot rust te komen. Zie je jezelf al liggen op prachtige witte zandstranden met uitzicht op het heerlijke helderblauwe water onder de warme zon?

2. Geniet van de heerlijke keuken


De Turkse keuken bestaat uit heerlijke frisse gerechten en perfecte kruidencombinaties, dus ruil de standaard aardappels en groenten vooral even in voor lekkere gevulde druivenbladeren, goed gekruide kebab en de typische zoete baklava. Vergeet ook vooral de snacks vanuit mobiele eetgelegenheden te proberen als je ’s middags op het strand of tijdens het rondlopen in de stad trek krijgt.

3. Trek de authentieke natuur in


Door de grootte van Turkije heeft het land een zeer uitgebreide natuur waar je jezelf heerlijk in kan terugtrekken. Geniet van de groene heuvels aan de kust, of zoek de droogte van het binnenland op en boek een ballonvlucht over het bijzondere Cappadocië. Trek over de zoutmeren, kijk je ogen uit bij prachtige watervallen en maak heerlijke wandelingen door de bergen. Zo kan je even perfect de drukke wereld achter je laten.

4. Bezoek de kleurrijke steden


Turkije kent een aantal prachtige steden waar je je ogen uit zal kijken en je jezelf in een hele andere wereld zal wanen. Zo is Istanbul een prachtige culturele stad met bijzondere plekken als de Blauwe Moskee en de Grote Bazaar, terwijl je je in de hoofdstad Ankara de bijzondere geschiedenis in kan duiken, maar ook de steden aan de Turkse Riviera zijn allemaal pareltjes.

5. Leer een andere cultuur kennen


Turkije heeft een bijzondere cultuur die deels westers en deels oosters is, en wanneer is de tijd nou beter om deze te leren kennen dan tijdens de Meivakantie. Waar je in Barcelona of Rome de bijzondere kerken af zou gaan kan je in Turkije allerlei prachtige moskeeën bezoeken, maar ook het rondlopen over de markten leert je veel over de lokale cultuur.

Turkije is dus een perfect land om in de meivakantie even van de dagelijkse sleur te ontkomen en tot rust te komen. Vergeet niet vooraf je visum voor Turkije aan te vragen in het online aanvraagformulier. Deze zal je nodig hebben als je rustig van het land wilt kunnen genieten, maar gelukkig kan je het visum zeer gemakkelijk online aanvragen.

Terug naar overzicht