Veilig betalen met IDEAL, levering binnen 12 uur Visum aanvragen

De 10 beste plekken om te bezoeken in Turkije

Goedkoopste e-visum Turkije van Nederland

Er zijn veel fascinerende plekken om te bezoeken in Turkije. Het is een land waar je een unieke mix van oosterse en westerse culturen kunt vinden. Er zijn vele, unieke, nationale schatten. Maar een paar landen in de wereld hebben meer historisch belangrijke evenementen meegemaakt.

Nadat je deze lijst gelezen hebt, zal je niet meer twijfelen over je volgende reis! Laten we beginnen:

1. Blauwe Moskee

De Blauwe Moskee is een museum van ongekende schoonheid, gebouwd door Sultan Ahmed in de 17e eeuw. Daarom heet het ook wel de Sultan Ahmed Moskee. Door zijn schoonheid, architectuur en zijn 6 minaretten is de Blauwe Moskee net zo grandioos als de Grote Moskee in Mekka (de meest heilige moskee van de gehele Islam). De grote binnenplaats bij de ingang van de moskee verwelkomt Moslims die zich verzamelen om te gaan bidden. Het wordt de Blauwe Moskee genoemd omdat het interieur versierd is met vele blauwe tegels. Blauw is de meest populaire kleur in Turkije, vroege Franse bezoekers noemden deze kleur de kleur van de Turken, of Turquoise.

2. Topkapi Paleis Museum

Voor bijna 400 jaar was het Topkapi Paleis het belangrijkste administratieve centrum van het Ottomaanse rijk. Het is het grootste en het oudste paleis dat nog bestaat. In 1924, werd het Topkapi Paleis omgebouwd tot museum. Er zijn veel sporen van de Ottomaanse cultuur en geschiedenis te vinden. Het museum bestaat uit een grote verzameling wapens, Ottomaanse schatten en juwelen, Islamitische kalligrafen, porselein, jurken, schilden, harnassen en andere historische artefacten.

3. Hagia Sophia

De beste manier om het eeuwenoude Constantinopel te beleven is om de kerk te bezoeken die werd omgetoverd tot een moskee – de fantastische Hagia Sophia. Deze geweldige kerk van Constantinopel wordt gezien als een van de grootste gebedshuizen in zowel de Katholieke als de Islamitische wereld. De Hagia Sophia werd gebouwd als kerk door de Byzantijnse keizer Justinian tussen 532 en 537, en werd omgebouwd tot moskee door de Ottomaanse Turken in 1453. Het was een van de grootste bouwwerken van zijn tijd. De koepel was de grootste in de wereld voor 900 jaar, totdat de kathedraal van Florence werd gebouwd. Tegenwoordig is de Hagia een museum.

4. Grote Bazaar

De Grote Bazaar in Istanbul doet zijn naam werkelijk eer aan. Het is een van de grootste bedekte markten in de wereld. Er zijn ongeveer 5000 winkels. Tussen 250.000 en 400.000 mensen winkelen er dagelijks voor juwelen, kruiden, antiek, handgeschilderd ceramiek, tapijten en vele andere dingen. De Grote Bazaar is meer dan 550 jaar oud en bevat zelfs fonteinen, moskeeën en hammams. Snelle tip: je kunt afdingen, winkeleigenaars verwachten dit ook. Als je niet afdingt, betaal je veel te veel!

5. Kruiden Bazaar

De Kruiden Bazaar is een van de oudste markten in Istanbul. Kruiden werden geimporteerd vanuit Egypte, dat is waarom Turkse mensen het ook wel Misir Carsisi, de Egyptische Bazaar, noemen. Je kunt hier alles vinden van kaviaar tot goud, zilver, handgemaakte en unieke souvenirs, een grote verscheidenheid aan Turkse lekkernijen, en natuurlijk alle kruiden die je kunt bedenken.

6. Rumeli Fort

Het Rumeli Fort (Rumelihisari) is een 14e eeuws kasteel gebouwd op de heuvel aan de Europese kant van de Bosporus. De Ottomaanse sultan Mehmed II bouwde dit fort tussen 1451 en 1452. Sultan Mehmed II veroverde Constantinopel en bracht een eind aan het Byzantijnse Rijk in 1453. Het Rumeli fort werd gebouwd om het zeeverkeer door de Bosporus te controleren. Daarom is het gebouwd op het smalste punt van de Bosporus, maar 660 meter breed.

7. Galata Brug

Over de Galata Brug wandelen is een goede manier om de magie van Istanbul te ervaren. Ervaar de cafe’s onder de brug, de vissers op de brug, het spectaculaire uitzicht op de heuvels en vele minaretten en moskeeën. Het perfecte uitzicht bij zonsondergang.

8. Istanbul Archeologie Musea

Omdat veel van de interessante plekken in Turkije historische schatten zijn, kun je je voorstellen hoe belangrijk het is om hun archeologische musea te bezoeken. De Istanbul Archeologie Musea zijn drie aparte musea: het archeologie museum, het museum van de klassieke oudheid en het museum van de Islamitische kunst. In deze musea vindt je meer dan een miljoen voorwerpen van over de hele wereld, van bijna elk tijdperk en bijna elke beschaving in de wereldgeschiedenis!

9. Grote Paleis Mozaïek Museum

Als je de Blauwe Moskee bezoekt, moet je ook het Grote Paleis Mozaïek Museum bezoeken. Deze liggen naast elkaar. Je zult 6e-eeuwse mozaïeken zien die de vloer van het Grote Paleis in het Byzantijnse Constantinopel sierden. De mozaïeken laten mythische wezens, jachten, alledaags leven, en nog veel meer, zien.

10. Süleymaniye Camii

Op de derde heuvel van de stad, zichtbaar vanaf alle richtingen, ligt de Süleymaniye Camii, de prachtigste moskee van de stad, en het grootste Osmaanse gebouw van de stad. Sultan Süleyman, ook bekend als Süleyman de Magnifieke, liet deze moskee bouwen. De Süleymaniye Camii is een meesterstuk van de geniale architect Mimar Sinan. Het werd gebouwd tussen 1550 en 1558.

Terug naar overzicht